Conform celor mai recente prognoze meteorologice vremea va în limitele specifice acestei perioade în toată regiunea Munteniei. În ceea ce privește precipitațiile, conform prognozelor, regimul pluviometric va fi unul deficitar, în continuare.

În prognoza meteo, anunțată de ANM, pentru intervalul de prognoză 30 decembrie-12 ianuarie, în regiunea Muntenia:

„În majoritatea zilelor din intervalul de prognoză, valorile termice, deși vor avea ușoare variații, se vor situa în jurul celor climatologic specifice în această perioadă din an, cu maxime de 2…5 grade și minime de -5…-2 grade, în medie. Temperaturi diurne ușor mai ridicate, cu precădere în zonele deluroase, vor fi în perioada 31 decembrie – 01 ianuarie și în jurul datei de 04 ianuarie, când media regională va fi de 5…7 grade. Regimul pluviometric va fi deficitar în mare parte a intervalului de referință, dar în special în prima săptămână, probabilitatea pentru precipitații fiind mai ridicată doar în ultimele zile (după data de 8 ianuarie).”

Imagine

Foto mare (Târgoviște 3 ianuarie 2020)

Nici la Târgoviște (județul Dâmbovița) prognozele nu sunt tocmai favorabile, în ceea ce privește precipitațiile, în următoarea perioadă. Doar pentru ziua de 5 ianuarie sunt anunțate precipitații sub formă de ninsoare (2l/m2), dar zăpada căzută nu va dura. Temperaturile maxime diurne se vor situa între 4 și 9 grade celsius, în intervalul 3-12 ianuarie. Minimele nocturne nu vor coborâ însă sub minus 8 grade celsius ( cât se va înregistra chiar în perioada Bobotezei, 5-6 ianuarie).

Articolul precedentCifre record în 2019, la transferul de deținuți între România și alte state
Articolul următorCFR reduce costurile la bilete, în weekend