CAS Dâmboviţa a emis în perioada ianuarie-noiembrie 2018 un număr de 32 certificate provizorii de înlocuire a cardului european de asigurări sociale de sănătate şi un număr de 4.725 carduri europene de asigurări sociale de sănătate.

„Facem menţiunea că, începând cu data de 01.04.2017, perioada de valabilitate a cardului European de asigurări sociale de sănătate este de un an de zile de la data emiterii, modificarea fiind de la 6 luni perioada de valabilitate anterior datei respective. În intervalul ianuarie-noiembrie 2018 au fost emise un număr de 8 adeverinţe înlocuitoare în caz de refuz în mod expres, din motive religioase sau de conştiinţă al cardului naţional de asigurări de sănătate”, arată CAS Dâmbovița, într-o informare.

Evidenţa formularelor europene şi a Cardului european de sănătate

În perioada ianuarie-noiembrie 2018 au fost emise număr total de 580 formulare europene tip “E“.

De asemenea, au fost soluţionate un număr de 772 formulare europene primite din alte state membre UE din care un număr de 767 formulare europene E125 primite din alte state membre UE.

Au fost eliberate un număr de 4725 carduri europene de asigurări sociale de sănătate, respectiv a unui număr de 32 certificate provizorii de înlocuire a cardului european de asigurări sociale de sănătate; a fost acordată consultanţă privind serviciile medicale de care beneficiază asiguraţii posesori ai CEASS în majoritatea statelor membre UE
A fost soluționat un număr de 8 cereri pentru servicii medicale acordate în străinătate pe baza formularului “E 112“, respectiv documentul portabil “S 2“.

Articolul precedentPrognoza meteo până pe 13 ianuarie
Articolul următorO treime din firmele înființate în 2018, în Dâmbovița, au fost radiate