Laurențiu are 27 de ani și practică acest sport de 11 ani. De 5 ani concurează la profesioniști, este instructor de fitness și antrenor personal, tată a două fete. În prezent este legitimat la clubul Gladiator Gym Craoiva și este pregătit de antrenorul Andrei Alexandescu, din Târgoviște, campion național.

Înainte de competiții se antrenează asiduu și are un meniu aparte, pe care nu toți oamenii l-ar putea ține.

Sâmbătă, 9 martie, s-a desfășurat, la Sala Sporturilor din Ploiești, Campionatul Național de Culturism și Fitness, faza regională. Găeștiul a fost reprezentat la această competiție de către Ilie Laurențiu, care a ocupat poziția a treia, la final.

„Cu regimul alimentar m-am luptat cel mai mult. A fost infernal, îmi suna alarma mereu să mănânc, să beau apă, iar să mănânc. Regimul meu a constat în piept de pui la fiecare masă, în total pe zi aproximativ 700 grame de piept de pui, un carton de ouă zilnic, însă numai albușurile. Luam câte 10 albușuri la o masă, pentru 3 mese din ziua respectivă. Aveam 6 mese zilnic. Apoi a trebuit să beau apă, multă apă”, spune Ilie Laurențiu, 27 de ani.

În perioada de descărcare, consuma între 8 și 12 litri de apă în fiecare zi, iar cu cât se apropia de concurs reducea cantitatea de apă, ajungând la cel mult 500 de ml.

„Am redus de la 12 litri până la 500 de ml. Aveam 6 mese pe zi compuse din albuș de ou și trei din piept de pui. Am avut zile în care am băut și 12 litri de apă pe zi, iar ultimele două zile am rămas la doar 500 ml, ca să se definească musculatura”, explică Ilie Laurențiu.

A avut același meniu timp de 9 săptămâni pentru a-și controla greutatea. „Nu îmi permiteam să schimb ceva la acest program pentru că îmi reacționa imediat corpul. Am avut de tras, pentru că trebuia să mă mențin la 66 de kg. Am început cu pregătirea de la 58 de kg. Într-o lună am urcat la 72 de kg și apoi am scăzut la 66. În ziua concursului am avut 63 de kg, dar am concurat la o categorie mai mare. Creșteam foarte mult numărul de proteine, am scăzut drastic carbohidrații și grăsimile. E o procedură riscată pentru că afectează rinichii. Am mâncat 50 de kg de pește, 40 de kg de pui. Mâncam un cofrag de ouă zilnic, doar albușul, fiind masă ușoară și cu ardere rapidă”, explică el.

Ce se întâmplă dacă o persoană obișnuită mănâncă astfel

„Dacă va fi ținut acest regim corpul va reacționa imediat, dar după o scurtă perioadă se adaptează. Înseamnă sănătate curată. Recomand sportivilor acest regim și mâncarea curată. E o recomandare foarte bună, cred, dată de orice antrenpr, pentru că eliminăm grăsimile și zaharurile și astfel nu ne maiîmbolnăvim”, mai spune el.

Pasiunea cere sacrificii

Laurențiu lucrează ca și pizzer, la o Pizzerie din Găești. În fiecare zi începe programul la ora 7 dimineața și îl închieie la 19.00. Imediat după ce își încheie programul merge la sală, unde petrece trei ore. „Eu îmi văd fetele doar în weekend. E o chinuială goaznică”, spune el.

Locul trei la Campionatul Național de Culturism și Fitness, faza regională este cel mai bun rezultat al lui Laurențiu de până acum, dar nu are de gând să renunțe. Va concura la faza națională, care va avea loc în septembrie, la Brașov.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK

Articolul precedentCupa „1 Mai” la înot, la Complexului Turistic de Natație Târgoviște
Articolul următor„Zilele culturii europene la Pucioasa”. Manifestarea aduce în atenția publicului filme premiate la Cannes