Cel mai longeviv primar din România nu mai candidează pentru obținerea unui nou mandat de edil șef, la alegerile locale de anul acesta. Este vorba de Mircea Ismail, primarul comunei dâmbovițene Doicești, ce se află în fruntea comunității, neîntrerupt, din 1982.

Imagine

Mircea Ismail (foto) are 74 de ani și este primar al comunei Doicești (aproximativ 10 km distanță de Târgoviște, pe DN 71). Actualul edil șef al localității a fost neîntrerupt în fruntea comunitații de la vârsta de 35 de ani (1982) și a candidat doar din partea PSD (după 1990). Are la activ 10 mandate de edil șef, mai toate obținute fără emoții,încă din primul tur la alegerile la care a participat.

Imagine

Edilul a ales să nu mai candideze pentru încă un mandat, se pare că din cauza vârstei înaintate. Partidul din care face parte, PSD, se pare că a ales să mergă pe mâna unui candidat mai tânăr (42 de ani), la alegerile locale din acest an.

În anul 2016, înainte de alegerile locale, actualul șef al PNL, Ludovic Orban, la vremea respectivă președinte interimar al PNL Dâmbovița, vorbea despre posibilitatea de îl înfrânge în alegeri pe edilul șef de la Doicești, folosind termeni deloc cordiali, la adresa acestuia:

In comuna Doicesti, in “capul trebii” se afla de 34 de ani acelasi primar. Mare lucru nu prea a facut pe acolo, dar din 2200 de cetateni care se prezinta la vot, 416 sunt beneficiari ai ajutorului social. Cum sa schimbi din functie aceasta relicva a regimului comunist prin alegeri intr-un tur?! Foarte, foarte greu. Poate daca vine doamna cu coasa sau doamna cu catusele…”, declara atunci politicianul.

Micea Ismail a câstigat detașat alegerile din 2016, din partea PSD.

Articolul precedentN-au rezistat decât o repriză. CSM Târgoviște a cedat în fața CSM Satu Mare, în prima ligă de baschet feminin
Articolul următorJurnalistul Sebastian Oancea, un nou proces câștigat cu baronul Marian Oprișan. Culisele procesului de care au fugit toți judecătorii din Vrancea