Proiectul de reabilitarea a centurii ocolitoare a Municipiului Târgoviște a fost oficial „îngropat”. Într-o conferință de presă, administrația locală a anunțat că va cere rezilierea contractului de execuție aflat în derulare, asta după ce asocierea, care lucra la drumul de centură, anunțase deja că a solicitat rezilierea contractului.

Reabilitarea drumului de centură a orașului Târgoviște a demarat în anul 2009 și, de-a lungul timpului, nu mai puțin de patru asocieri (constructori) au încercat să finalizeze proiectul. De fiecare dată a intervenit ceva și contractele au fost reziliate. Contractul presupune reabilitarea a aproximativ 13,8 km de drum și a patru poduri. Fondurile alocate au fost în cuantum de aproximativ 88,7 milioane de lei (fonduri nerambursabile,70 milioane de lei, prin POR 2007-2013).

Ultima asociere, de patru firme,, ce încă teoretic lucrează la proiect, la acest moment, a notificat Primăria Târgoviște (beneficiarul în cazul acestei lucrări) că solicită rezilierea contractului, în urmă cu o săptămână, invocând motive de natură financiară.

Într-o conferință de presă, primarul Municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan (foto-centru) a anunțat astăzi (05.12.2018) că:

„Vom solicita și noi (n.r. Primăria Târgoviște) o reziliere a contractului”

„Sumele de restituit, vor fi puse în sarcina constructorului”

Practic, proiectul avea termen de finalizare luna decembrie a anului 2018. În caz contrar beneficiarul, Primăria Târgoviște, având de restituit banii cheltuiți, din fonduri europene nerambursabile,  până la această dată. Sumele sunt de ordinul milioanelor de euro.

Articolul precedentIntegrarea pe piața muncii a șomerilor și persoanelor în căutarea unui loc de muncă, subvenționată de stat
Articolul următorFoto| Camion căzut de pe pod,în râul Ialomița. Șoferul a scăpat miraculos