Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Dâmbovița (DSVSA Dâmbovița) a anunțat că vor fi înființate cinci spații temporare de sacrificare animale, pe teritoriul județului. Măsura este luată în fiecare an, în preajma sărbătorilor pascale, pentru a putea preveni procesarea și comercializarea neconformă a cărnii de miel.

Cele cinci spații temporare, unde va putea fi operată sacrificare autorizată, pentru ovine sau caprine, sunt în curs de autorizare. La momentul actual se procedează la controlul spațiilor, de către inspectorii DSVSA Dâmbovița, în funcție de solicitările înregistrate până la acest moment, după cum a anunțat directorul DSVSA Dâmbovița, Sandu Tolea (foto), într-o ședință a Colegiului Prefectural Dâmbovița (29 martie 2019).

FotoSandu Tolea, director DSVSA Dâmbovița

Animalele sacrificate în aceste spații temporare nu vor putea fi vândute în unitățile de alimentație publică. Aceste unități urmând a valorifica doar animale sacrificate în abatoare autorizate.

Amenzile, pentru cei care nu vor respecta regulile și vor sacrifica, respectiv comercializa, produse animale, în alte spații decât cele autorizate, sunt extrem de mari, acestea putând ajunge până la valoarea de 40.000 de lei.

Articolul precedentTransporta cu totul altceva decât scria în acte. Lemn confiscat și amendă pentru un șofer dâmbovițean
Articolul următorColiziune auto pe DN 72 A. O persoană a fost rănită