În timp ce Poliția anunță că administratorul drumului DJ 713, în speță Consiliul Județean Dâmbovița, a fost sancționat contravențional cu 50 de puncte amenda, in valoare de 7.250 de lei, forul administrativ anunță că a respectat legea.

Reacția Consiliului Județean la sancțiunea Poliției Rutiere

„Consiliul Județean Dâmbovița a adus o serie de precizări privind redeschiderea circulației pe DJ 713 Sinaia (DN 71) – Șaua Dichiului, după ce Poliția a anunțat că va sancționa administratorul drumului pentru că nu a luat avizul Servviciului Rutier.

Având în vedere informațiile apărute în spațiul public în legătură cu redeschiderea, pentru circulația rutieră, a DJ 713 Sinaia (DN 71) – Șaua Dichiului, facem următoarele precizări: Consiliul Județean Dâmbovița a acționat în baza prevederilor legale în vigoare – și anume OG nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, republicată, aprobată prin Legea nr. 82/1998 – art. 22, art. 44 alin. 1 și 5, și art. 45 alin. 1.

Prin adresa nr. 1342/23.01.2019, Consiliul Județean Dâmbovița a informat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa – Serviciul Rutier în legătură cu redeschiderea circulației.

Astăzi, 24.01.2019, în intervalul orar 11:00 – 13:30, specialiștii Serviciului Public Județean Salvamont – Salvaspeo au verificat sectorul de drum județean DJ 713, de la Cabana Dichiu și până la limita Județelor Dâmbovița și Prahova (km 8+500 – km 6+030), din punct de vedere al riscului producerii de avalanșe, constatându-se că acest risc nu există.

Circulația rutieră se desfășoară în condiții corespunzătoare de iarnă, iar utilajele și echipamentele SCLDP Dâmbovița SA acționează, în permanență, pentru întreținerea, combaterea lunecușului și deszăpezirea sectorului de drum aparținând DJ 713.

Accesul în Platoul Padina – Peștera se poate realiza și pe drumul DJ 714, Glod – Sanatoriul Moroeni – Bolboci (mal drept) – Padina – Peștera, acest traseu fiind, de asemenea, întreținut cu activități specifice de iarnă pentru circulația rutieră în condiții de siguranță, prin intermediul aceluiași agent economic.
Recomandăm ca deplasările pe traseele DJ 713, DJ 714 și drumul de legătură dintre acestea să se realizeze cu respectarea următoarelor:

– informarea prealabilă de către participanții la trafic, înainte de a pleca pe munte, asupra itinerariului și prognozei meteo și, totodată, echiparea corespunzătoare pentru anotimpul rece, atât în ceea ce privește vestimentația, cât și dotarea autovehiculelor;
– evitarea, pe cât posibil, a deplasării pe timp de viscol și ninsoare;
– respectarea semnalizării rutiere de reglementare, informare și orientare.

Notă: Reamintim că deschiderea circulației pe DJ 713 (km 6+030 – km 16+000), după finalizarea lucrărilor de modernizare, a fost aprobată prin Hotărârea Consiliului Județean Dâmbovița nr. 299/28.11.2018, acest act administrativ având la bază și acordul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dâmbovița, care a fost comunicat instituției noastre prin adresa nr. 274903/26.11.2018”, se arată într-un comunicat al CJ Dâmbovița.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK

Articolul precedentEchipa Primăriei Pucioasa cantonament în Antalya, salariații primăriei cu veniturile tăiate
Articolul următorPrimăria Târgoviște anunță că va reduce factura la curent cu 60% cu ajutorul becurilor LED