Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a afirmat, duminică, în legătură cu intrarea României în Spaţiul Schengen, că o eventuală reuşită este consecinţa conlucrării tuturor forţelor politice. Declaraţia liberalului vine în contextul în care premierul Marcel Ciolacu a anunţat, sâmbătă seara, că Austria „şi-a flexibilizat poziţia” în ceea ce priveşte Spaţiul Schengen şi este de acord cu ridicarea graniţelor aeriene pentru România.

„Ceea ce a făcut ministrul Karner a fost o declaraţie publică încurajatoare în care a pus şi unele condiţii care se vor discuta şi analiza în perioada următoare. Decizia o aşteptăm la consiliul extraordinar JAI organizat la finalul anului de preşedinţia spaniolă la UE. Madridul a dovedit implicare în identificarea unor soluţii constructive într-o optică europeană”, a scris Nicolae Ciucă pe pagina sa de Facebook.

Potrivit liderului PNL, o eventuală reuşită este consecinţa conlucrării tuturor forţelor politice.

„Pentru că au apărut şi în spaţiul public românesc primele declaraţii, consider că o eventuală reuşită este consecinţa conlucrării tuturor forţelor politice, a instituţiilor statului, în mod deosebit preşedinţie şi Guvern, şi în special activitatea profesionistă a ministerului de interne şi a ministerului de externe. Până la posibila decizie în ceea ce priveşte Schengen apreciem deschiderea colegilor de la Viena. Aşteptăm să vedem şi rezultatul votului olandez şi rezultatele discuţiilor cheie ale miniştrilor de interne prezenţi în Slovenia luni, 11 decembrie. Există o dinamică cu un ton mai pozitiv, dar care deocamdată rămâne în chenarul prudenţei şi al negocierilor”, a arătat Ciucă.

Citește și Austria propune României și Bulgariei să accepte solicitanți de azil din Austria, în special sirieni și afgani, pentru a intra în Schengen doar cu traficul aerian. Oferta Vienei pentru București și Sofia

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentLiberalii i-au cerut lui Marcel Boloș să deblocheze investițiile publice – Ce va face ministrul Finanțelor în continuare
Articolul următorCirculația pe Valea Oltului a fost restricționată, luni dimineață