Reprezentanții Consiliului Județean Dâmbovița au trimis o scrisoare prin care se cere ajutor de urgență, constând în materiale și aparatura medicală, din partea Regiunii Autonome Guangxi, din China. CJ Dâmbovița  și regiunea Guanghxi au semnat un acord de cooperare în anul 2016.

Secția Infecțioase si UPU, SJUT 

Ajutorul solicitat de Consiliul Județean Dâmbovița este pentru Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște (SJUT), unitate medicală (cea mai mare din județul Dâmbovița) ce se află în subordinea Consiliului Județean Dâmbovița.

Spital Nanning, capitală Regiunea Autonomă Guangxi-China

„Având în vedere evoluția infecției cu COVID-19 și amploarea pe care a luat-o și pe teritoriul României, Alexandru Oprea, Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a transmis astăzi, 23 martie 2020, Excelenței Sale Chen Wu, Guvernatorul Regiunii Autonome Guangxi (Republica Populară Chineză), o scrisoare prin care solicită un ajutor umanitar constând în materiale și aparatură medicală, care să vină în sprijinul Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște.

 Apelul umanitar vine în contextul în care, în anul 2016, județul Dâmbovița a încheiat un acord de cooperare cu Regiunea Autonomă Guangxi.

Demersul întreprins de președintele Consiliului Județean Dâmbovița are în vedere situația previzibilă a extinderii epidemiei de Coronavirus, care reprezintă o amenințare la viața oamenilor, dar și la adresa economiei mondiale.”

Se precizează într-un comunicat de presă al CJ Dâmbovița. În urma cu aproximativ o săptâmână, CJ Dâmbovită a alocat de urgență suma de 1 milion de lei catre SJUT, pentru achiziția de materiale medicale. Deasemenea a fost deschis un cont, unde pot fi donați bani ce vor fi direcționați tot către SJUT, pentru achiziționarea de materiale medicale.

Articolul precedentCoronavirus România-576 de cazuri de persoane infectate. 143 de cazuri noi
Articolul următorCorneliu Ștefan mobilizează PSD Dâmbovița. Ajutor pentru SJUT