Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a declarat, recent, într-o conferinţă de presă, că lucrările de investiţii în infrastructură din judeţ au un ritm lent din cauza lipsei forţei de muncă şi a firmelor care nu fac faţă graficului de lucrări.
„Legat de lucrările de infrastructură, la nivelul unităţilor administrativ teritoriale din judeţ sunt înaintate solicitări de plată pe anul 2019 către Ministerul Dezvoltării de aproape 126 de milioane de lei, dintre care plăţi efective făcute de 108 milioane de lei. Există o diferenţă de 18 milioane de lei, situaţii de plată depuse care urmează să fie procesate. Sigur că este o sumă importantă, dar nici pe departe nu satisface aşteptările pe care le aveam, pentru că lucrurile se mişcă extrem de dificil, în primul rând datorită lipsei de forţă de muncă şi, în al doilea rând, sunt firme care au contractat mai multe obiective de investiţii şi nu pot face faţă graficului de lucrări”, a precizat Oprea.
Acesta spune că a avut o discuţie la Comitetul Executiv al PSD de la Mamaia cu oficiali guvernamentali despre de noi investiţii ce se vor putea derula în Dâmboviţa.
„Am avut o discuţie, sâmbătă, la Mamaia, se pornesc acele investiţii care au fost depuse la Comisia Naţională de Prognoză, suntem în faza în care facem o centralizare a obiectivelor depuse de unităţi administrativ teritoriale din Dâmboviţa pe acest fond de dezvoltare. Tot la Comisia Naţională de Prognoză se află un fond destinat staţiunilor balneo climaterice, am avut o discuţie cu primarul din localitatea dâmboviţeană Pucioasa şi am convenit că după obţinerea avizelor de specialitate va depune patru proiecte pe acest fond, proiecte conexe infrastructurii turistice, respectiv alimentări cu apă, asfaltări”, a afirmat Alexandru Oprea.
Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa mai spune că a stabilit o întrevedere cu ministrul Turismului pentru a analiza stadiul unor investiţii în zona turistică montană din Dâmboviţa.
„Am avut o discuţie cu ministrul Turismului şi am convenit ca după 15 septembrie să avem o discuţie punctuală pe obiective pe care le-am depus la finanţare la Ministerul Turismului şi eu sper ca Centrul Salvamont (de la Peştera-Padina, n.r.) să aibă finanţare pe bugetul Ministerului Turismului”, a spus Oprea.
Acesta a mai anunţat că a fost finalizată procedura de achiziţie publică pentru construirea unui nou sediu al Registrului Auto Român la Târgovişte. Noul sediu va fi realizat pe amplasamentul unui teren ce a aparţinut fostei unităţi militare de la Gara Târgovişte.
Articolul precedentFost atacant al Chindiei Târgoviște, comparat cu legendarul vârf italian Christian Vieri
Articolul următorSorana „atacă” Japonia, după participarea meritorie de la US Open