O nouă atenționare de tip cod galben de furtună a fost anunțată de meteorologi. Acesta este valabilă în aproape toată țara, începând din nopatea de 11 mai. În județul Dâmbovița atenționarea este valabilă pentru data de 12 mai. La munte vântul va sufla  chiar și cu 100 km/h, iar local cantitătile de precipitatii vor depăși chiar și 25 l/mp.

Update- 12 mai

Atenționarea emisă de meteorologi a fost revizuită. Furtunile și ploile torențiale vor fi mai puternice decât era anunțat inițial. Pentru Moldova și Nord-Estul Munteniei a fost emis cod portocaliu.

Interval de valabilitate: 12 mai, ora 11:00 – 12 mai, ora 20:00
Zone afectate: cea mai mare parte a Moldovei, nordul Dobrogei și nord-estul Munteniei
Fenomene
 vizate: intensificări puternice ale vântului, vijelii

 În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei, nordul Dobrogei și  nord-estul Munteniei vor fi intensificări puternice ale vântului, cu viteze la rafală în general, cuprinse între 80 și 100 km/h și vijelii.

În Dâmbovița rămâne valabilă atenționarea de tip cod galben (vezi știre inițială)

Știre inițială – 11 Mai

Atenționarea de tip cod galben este valabilă pentru aproape toată țara, începând din noaptea de 11-12 mai. Județul Dâmbovița va fi afectat în data de 12 mai (interval orar 9.00-23.00). Conform ANM:

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 12 mai, ora 09:00 – 12 mai, ora 23:00
Zone și fenomene vizate: intensificări ale vântului, manifestări de instabilitate atmosferică în Oltenia, Transilvania, vestul și centrul Munteniei (județele Argeș, Dâmbovița, Prahova, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și Municipiul București)

În intervalul menționat, în Oltenia și Transilvania, precum și în vestul și centrul Munteniei (județele Argeș, Dâmbovița, Prahova, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și în zona Municipiul București) vântul va avea intensificări temporare, cu viteze la rafală cuprinse, în general, între 55 și 65 km/h și izolat peste 70 km/h. În zona montană înaltă vântul va sufla tare, cu peste 90…100 km/h.

Local, în zonele deluroase și montane, precum și în centrul teritoriului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și izolat grindină. Aversele vor putea avea și caracter torențial, iar izolat cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp.

Imagine

Temperaturile vor fi extrem de ridicate în județul Dâmbovița în perioada 11-12 mai. Se vor atinge maxime și de 30 de grade Celsius. La Târgoviște va fi o maximă de 27 de grade Celsius,în data de 12 mai.

Articolul precedentFoto-Cea mai mare piață agroalimentară din Târgoviște este închisă pentru două zile
Articolul următorMarcel Vela: Ordonanța Militară nr.11 elimină o parte din restricții. TEXT INTEGRAL