Meteorologii au actualizat codul galben de vânt emis în data de 2 februarie. Noul cod, valabil pentru ziua de 3 februarie, are în vedere atnetionări de vânt foarte puternic și precipitații abundente,în special sub formă de ploaie,și pentru zona montană din Dâmbovița (nordul județului).

Conform informării celor de la ANM:

Interval de valabilitate: 03 februarie, ora 10:30 – 03 februarie, ora 23:00
Fenomene vizate și zone afectate: intensificări ale vântului și cantități de precipitații îndeosebi în zona montană înaltă

 La munte, vântul va prezenta intensificări, îndeosebi la altitudini mari unde rafalele vor depăși 90…100 km/h, iar precipitațiile vor fi predominant sub formă de ninsoare.

În restul zonei montane vor fi mai ales ploi, iar în nord-vestul și centrul țării va ploua. Cantitățile de precipitații vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Notă: Local și temporar intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului, dar îndeosebi în sud, unde vor fi rafale de peste 50…55 km/h. (sursa– meteoromania.ro)

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

În Dâmbovița, avertizarea de tip cod galben este valabilă doar în nordul județului, zona montană (Bucegi). La Târgoviste sunt anunțate rafale ale vântului de până la 50 km/h (3 februarie). Deasemnea sunt anunțate precipitații sub forma de ploaie, aproximativ 4 l/mp,în intervalul 4-5 februarie.

Articolul precedentFata de 17 ani dată dispărută de familie, la Românești,în Dâmbovița, a fost găsită nevătămată,în Bucuresti
Articolul următorTuriști ajutați de jandarmii montani, după ce au rămas blocați, cu mașinile, în Bucegi