Așa cum era anticipat, meteorologii au făcut anunțul privind prelungirea perioadei de avertizare, de tip cod portocoliu și gaben, de instabilitate atmosferică accentuată și căderi abundente de precipitații. Și în judetul Dâmbovița este avertizare de tip cod portocaliu, în zona de munte (22-23 iunie), în vreme ce în restul județului este valabilă o avertizare de tip cod galben până în data de 25 iunie.

Conform celui mai recent anunț al celor de la ANM:

COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 22 iunie, ora 10:00 – 23 iunie, ora 10:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate,

În Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, în Moldova și în zona montană a Olteniei și Munteniei vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp. Vor fi și intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină.

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 22 iunie, ora 10:00 – 23 iunie, ora 10:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

  În intervalul menționat, în Dobrogea, Muntenia și local în Oltenia vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/m

Ulterior va intra în viogoare o atenționare de tip cod galben, de instabilitatea atmosferică accentuată, ce va fi valabilă în întreaga țară, până în data de 25 iunie:

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 23 iunie, ora 10:00 – 25 iunie, ora 10:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: toată țara

În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp, îndeosebi în nord, centru, nord-est și în zonele de munte.

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 6. Bule de suport
Articolul următorSute de oameni s-au îmbulzit pentru examenul de obținere a permisului auto, la Târgoviște, uitând de orice regulă