Meteorologii au emis noi atenționări de ploi însemnate în mai multe județe ale țării. În Dâmbovița, în nordul județului este valabilă avertizarea Cod portocaliu, în vreme ce în rest este Cod galben de ploi. Atenționarea este valabilă până în data de 3 iunie, ora 12.00.

Atenționările meteorologilor curg în valuri în ultima vreme. Tot în valuri vin și ploile ce vor cădea în județul Dâmbovița. Sunt valabile două coduri de atenționare în următoarele ore. Cinform ANM:

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

 COD GALBEN

Interval de valabilitate: 02  iunie, ora 21 – 03 iunie, ora 12

Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică, cantități de apă însemnate

Zone afectate: conform textului și hărții

 

În cea mai mare parte a Olteniei și Munteniei, local în Dobrogea, sud-estul Transilvaniei și în jumătatea de sud a Moldovei, precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și condiții de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 30…40 l/mp.   

      

 COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 02 iunie, ora 21 – 03 iunie, ora 12

Fenomene vizate: ploi abundente; instabilitate atmosferică accentuată

Zone afectate: conform textului și hărții

 

 În județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, precum și în zona montană și submontană a județelor Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău și Vrancea va ploua abundent, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50…70 l/mp. Aversele vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Articolul precedentAutocar cu 60 de persoane răsturnat în județul Brașov. Mașina este înmatriculată în Dâmbovița
Articolul următorAccident autocar Râșnov. O femeie din autocarul cu 59 de pasageri, răsturnat, a ajuns la spital