CJSU Dâmboviţa a propus, miercuri, introducerea în carantină a comunei Buciumeni, unde rata de infectare cu noul coronavirus se apropie de şapte la o mie de locuitori.

De asemenea, autorităţile dâmboviţene au propus prelungirea carantinei zonale în comuna Bezdead, unde după două săptămâni de restricţii numărul îmbolnăvirilor se menţine ridicat.

Conform hotărârii CJSU Dâmboviţa privind comuna Buciumeni, localitatea ar urma să intre în carantină începând de vineri.

„Se propune, începând cu data de 26.03.2021, ora 12.00, pentru o perioadă de 14 zile, instituirea măsurii de carantină zonală a comunei Buciumeni (cu satele aparţinătoare Buciumeni, Dealu Mare şi Valea Leurzii), judeţul Dâmboviţa”, se arată în hotărârea CJSU Dâmboviţa.   În Buciumeni indicele de infectare este de 6,79 la mie, conform raportărilor de miercuri, 24 martie.

CJSU Dâmboviţa mai propune ca, începând din 25 martie, de la ora 12.00, să fie prelungită măsura de carantină zonală pentru comuna Bezdead (cu satele aparţinătoare Bezdead, Broşteni, Costişata, Măgura, Tunari şi Valea Morii), pentru o perioadă de şapte zile.

Comuna Bezdead din judeţul Dâmboviţa a intrat în carantină zonală, pentru 14 zile, în urmă cu două săptămâni.

La acel moment, localitatea cu 4.297 de locuitori înregistra un indice de infectare cu SARS-CoV-2 de 3,49 cazuri la o mie de persoane, însă riscul epidemiologic era catalogat „de o gravitate maximă, în circumstanţe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare”.

Aproape două săptămâni mai târziu, miercuri, 24 martie, în Bezdead indicele de infectare este neschimbat.

 

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentZiua Poliției, marcată prin… proteste. Sindicatul Europol reclamă tăieri ale veniturilor și ale pensiilor
Articolul următorSe pregătesc restricții dure – ieșirea din localități în scenariul roșu, interzisă. Magazinele se închid la 18:00, trafic restricționat de la 20:00 – ULTIMA variantă a documentului restricțiilor