Un concert gratuit de muzică clasică va avea loc la Târgoviște, în incinta Muzeului de Istorie. Concertul face parte din proiectul ”5 pentru Vieru”, iar 5 compozitori vor prezenta lucrări noi inspirate de opera compozitorului Anatol Vieru, de la a cărui dispariție se împlinesc 20 de ani.

Lucrările nou compuse au fost deja prezentate în Biserica fortificată din Biertan (24 iulie) și la Castelul Peleș (5 septembrie), iar ele vor continua să bucure noi spectatori în spații la fel de interesante, precum Muzeul de Istorie din Târgoviște (21 septembrie), Biblioteca Județeană ASTRA din Sibiu (23 septembrie) și respectiv Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi din București (16 octombrie).

„Totodată, printr-un parteneriat cu Romanian Music Society din Japonia, cele 5 piese compuse de Sabina Ulubeanu, Mihai Murariu, Sebastian Androne-Nakanishi, Sebastian Țună și Andrei Petrache vor intra în repertoriul impus din etapa finală a unui concurs prestigios de interpretare muzicală organizat la Tokyo și ajuns la cea de a 15-a ediție. Muzica românească va avea, astfel, ocazia să fie cunoscută și apreciată de sute de interpreți din întreaga lume, ce se vor strădui să o cânte la cel mai înalt nivel.
 În cadrul concertului de la Muzeul de Istorie din Târgoviște vor interpreta: Mihai Murariu – pian, Andreea Țimiraș – violoncel, Ladislau Csendeș – vioară, Adrian Buciu – flaut, Irina Rădulescu – marimbă. Programul va fi completat cu lucrări consacrate ale muzicii universale.

Prezintă: Diana Gheorghiu – compozitor și curator muzical.”

La concertul de la Târgoviște (vineri, 20 septembrie, Muzeul de Istorie, începând cu ora 19.00) intrarea publicului este liberă.

Articolul precedentVIDEO Un turist olandez, accidentat grav în Bucegi, ajutat de jandarmi și salvamontiști
Articolul următorVideo| Bărbat din Gemenea reținut pentru trafic de droguri de risc