Până la acest moment ( 12 martie ora 16.00) în județul Dâmbovița nu se înregistrază cazuri confirmate de coronavirus si nici suspiciuni. 15 persoane, ce au sosit din zonele de risc,în ultimele zile, se află în carantină ,iar testele pentru coronavirus au fost trimise spre analiză catre Institutul „Matei Balș” din București. Deasemnea, se află în autoizolare la domiciliu alte 218 persoane asimptomatice. La nivel național total cazurilor de îmbolnăvire este de 48.

Situație Dâmbovița

Astăzi, 12.03.2020, se află în izolare la domiciliu,în județul Dâmbovița, 218 persoane asimptomatice și 15 persoane sosite, până în acest moment, în județul Dâmbovița din zonele de risc și plasate în carantină în spațiile identificate în acest sens. Personal din cadrul Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița a procedat la prelevarea de probe celor aflați în carantină și urmează a fi trimise la Institutul Matei Balș din București.

 În ceea ce privește spațiile identificate pentru plasarea în carantină în județul nostru, precizăm că la acest moment din cele 53 de locuri disponibile în 3 localități, 15 au fost ocupate, procedura de identificare și verificare de alte noi spații fiind în curs de desfășurare.

De asemenea, precizăm că transmiterea informațiilor privind situația din județul nostru se face prin comunicate de presă avizate de către Grupul de comunicare strategică.

A transmis Prefectura Dâmbovița.

La nivel național

  Au fost confirmate 48 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cei 48 de cetățeni care au contactat virusul, șase sunt declarați vindecați și au fost externați.

Persoanele confirmate cu infecție cu COVID-19 (coronavirus) sunt internate în spitale din Cluj, Iași, București, Constanța, Timiș și Dolj. Cele mai multe persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 (coronavirus) sunt în municipiul București (20), acestea fiind internate în spitale de boli infecțioase și sub permanentă supraveghere medicală.

De la ultima comunicare publică a Grupului de Comunicare Strategică, în România nu au mai fost înregistrate alte cazuri de cetățeni diagnosticați cu infecție cu COVID-19 (coronavirus). Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.556 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au
contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 13.646 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la acestă dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.921 teste. Dintre acestea, 1.873 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19.

Informații utile

Până în prezent, au fost înregistrate 28 de dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal și două dosare penale înregistrate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de comunicarea de informații false, faptă prevăzută și pedepsită de art. 404 Cod Penal.
Totodată, direcțiile de sănătate publică au aplicat sancțiuni contravenționale, în valoare de 300.000 lei la nivel național, pentru persoanele care nu au respectat măsura auto-izolării la domiciliu. 
Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.
Alte decizii, precum și alte date de interes, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.
Grupul de Comunicare Strategică    

Articolul precedentULTIMA ORĂ | Fotbalul din România a fost suspendat, pe fondul pandemiei de coronavirus! Anunțul FRF
Articolul următorComitet de URGENȚĂ la MAI, pentru coronavirus. Victor Costache: ”Exportul de medicamente a fost SUSPENDAT”