Noul bilanț al epidemiei de coronavirus anunțat de autorități (17 martie, ora 18.00) este de 217 de cazuri la nivel național. Sunt 33 de cazuri în plus față de ultima raportare. La nivelul județului Dâmbovița, în continuare, nu este niciun caz confirmat.

Statistică dosare penale

Poliția de Frontieră a deschis dosar penal pe numele cetățeanului român care a călătorit, cu aeronava unei companii aeriene private, pe relația Madrid – București deși a fost depistat ca fiind infectat cu noul tip de coronavirus în Spania.
Cercetările se desfășoară pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor. Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI, au fost întocmite 40 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Până astăzi, 17 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 217 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cei 217 de cetățeni care au contactat virusul, 19 sunt declarați vindecați și au fost externați.

Imagine

COVID 19 -17 martie,ora 18.00

De la ultima informare, au fost confirmate 33 de cazuri noi, după cum urmează: 26 în București, 5 în Brașov și câte unul în Constanța și Prahova. Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 26 ani și 64 de ani. Dintre pacienții aflați în unitățile medicale, 4 dintre ei sunt la secția de terapie intensivă, dar au o stare generală stabilă.

Imagine

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3373 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 18965 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.  Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4150 de teste. Dintre acestea, 3928 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19.

Testele au fost prelucrate în 8 unități sanitare din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova, Iași și Constanța. Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.
De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Grupul de Comunicare Strategică

Statistică Dâmbovița

În județul Dâmbovița se află în izolare la domiciliu 249 de persoane asimptomatice iar 36 de persoane se află în carantină în spațiile identificate în acest sens. Au fost testate 46 de persoane aflate în izolare la domiciliu/carantină, de către DSP Dâmbovița, rezultatele sosite până în prezent fiind negative. Totodată precizăm că la nivelul județului Dâmbovița nu a fost înregistrat niciun caz de suspiciune/îmbolnăvire cu coronavirusul COVID-19.

Tot în Dâmbovița, DSP a aplicat 7 sancțiuni contravenționale pentru cei ce nu au respectat regimul de izolare la domiciliu, impus de măsurile de stopare a răspândirii coronavirusului.

Articolul precedentUn milion de lei deblocați de urgență de CJ Dâmbovița, pentru achiziții medicale, necesare Secției de Boli Infecțioase a SJUT
Articolul următorMarea noastră gaze poartă / Noi le dăm la altă poartă