Un milion de lei au fost alocați, în regim de urgență, de Consiliul Județean Dâmbovița, pentru achiziția de medicamente și aparatură medicală necesară secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște. Secția a devenit spațiu de carantină și tratament pentru cei care vor fi depsitați pozitiv la infecția cu COVID 19, în Dâmbovița. În județ există 54 de locuri de carantină la acest moment.

Având în vedere evoluția infecției cu virusul COVID-19 (Coronavirus) pe teritoriul României și decretarea stării de urgență națională, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a dispus alocarea sumei de 1.000.000 lei pentru achiziționarea, în regim de urgență, atât a unor medicamente, materiale sanitare, dezinfectanți, cât și a unor echipamente medicale (aparatură) necesare dotării secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște (SJUT).

            Solicitarea, venită din partea SJUT, presupune achiziționarea următoarelor: monitor funcții vitale (10), injectomat (15), ventilator (3), videolaringoscop (1), paturi terapie intensivă (6).

            Materiale vor ajunge la SJUT în scurt timp, imediat ce vor fi livrate de către furnizorii abilitați. Județul Dâmbovița dispune, până la acest moment, de 54 de locuri de carantină.

Declarații CJ DB

În calitate de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea face apel la toți dâmbovițenii să trateze cu deplină seriozitate această situație și să dea dovadă de responsabilitate. Astfel, recomandă tuturor să înțeleagă importanța indicațiilor autorităților și să le respecte întocmai.

Pe această cale, vă amintim că toți cetățenii care vor intra pe teritoriul României din țările incluse în zona roșie (Republica Populară China – regiunea Hubei; Italia – întreaga țară; Coreea de Sud – Daegu și Cheongdo, Iran – întreaga țară) vor fi nevoiți să intre în carantină pentru 14 zile, iar cei veniți din țările incluse în zona galbenă, cu peste 500 de cazuri confirmate, vor fi nevoiți să se auto-izoleze la domiciliu tot pentru 14 zile.

Întrucât nerespectarea măsurilor dispuse de autorități constituie infracțiune și se pedepsește potrivit prevederilor Codului Penal, președintele Alexandru Oprea îndeamnă cetățenii la spirit civic, prin promovarea unei atitudini conștiente care să îi protejeze și care să susțină, totodată, și eforturile medicilor și ale instituțiilor responsabile de gestionarea acestei situații.

 În aceeași măsură, președintele Consiliului Județean Dâmbovița face apel și la organele abilitate în domeniul apărării și siguranței naționale, respectiv Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița și Inspectoratul de Jandarmi Dâmbovița, să deruleze, în mod constant, acțiuni de verificare a respectării măsurilor de auto-izolare în rândul cetățenilor dâmbovițeni aflați în această situație.

 Vă reamintim că la nivelul Consiliul Județean Dâmbovița au fost aplicate măsurile de prevenție dispuse de autoritățile naționale, fiind astfel sistate audiențele cu cetățenii până la sfârșitul lunii în curs. De asemenea, accesul în sediul instituției a fost restricționat pentru vizitatori, documentele fiind primite doar la registratură sau prin corespondență electronică. Mai mult, a fost decalat programul de lucru al angajaților și au fost anulate toate evenimentele care implică participarea unui număr mare de persoane.

Se precizează într-un comunicat de presă al CJ Dâmbovița.

Articolul precedentAnunț bulversant de la Serviciul de Permise și Înmatriculări Dâmbovița. „Persoane ce ar trebui să fie în izolare la domiciliu se prezintă la ghișeele instituției”
Articolul următorCoronavirus România (17 martie, ora18.00) – 217 persoane infectate. Niciun caz în Dâmbovița