Mai multe corturi de triaj epidemiologic au fost amplaste în imediata vecinătate a unitaților medicale din județul Dâmbovița. La momentul actual 7 de astfel de facilități au fost deja amplasate în preajma unităților medicale.

Astăzi 20 martie,în judetul Dâmbovița sunt amplasate 9 corturi de triaj epidemiologic după cum urmează:

Sectia Boli Infectioase SJU Târgoviște

În cursul zilei de azi, 20 martie, ISU „Basarab I” Dâmbovița a montat 2 corturi pentru triaj şi la Secţia UPU – SMURD din oraşul Titu. Anterior fuseseră montate 2 la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgovişte – secția de primiri urgențe (UPU), 1 la Secția Boli Infecţioase din cadrul SJU Târgovişte, 2 la Spitalul Orăşenesc Pucioasa şi 2 la Spitalul Orăşenesc Găeşti.

La secția de boli infecțioase a SJUT vor fi aduși pacienții ce vor fi carantinați pentru coronavirus. Cladirea nu beneficiază însă de dotări pentru chirurgie, ceea ce poate fi o problemă, pentru că cei carantinați ar trebui trasnportați la unitatea centrală a SJUT, tot la Târgoviste, daca ar fi nevoie de astfel de intervenții.

Pâna la acest moment în judetul Dâmbovița nu au fost înregistrate cazuri de coronavirus. Conform celei mai recente comunicări oficiale, făcute însă de Consiliul Județean Dâmbovița și nu de Prefectura Dâmbovița, (în data de 20 martie) la nivelul județului :

  • se află în izolare la domiciliu 559 persoane asimptomatice
  • au ieșit din izolare la domiciliu 208 persoane
  • se află în carantină, în spațiile identificate în acest sens 38 de persoane
  • au fost testate 53 de persoane aflate în izolare la domiciliu/carantină, de către DSP Dâmbovița, rezultatele sosite până în prezent, dintre acestea, fiind negative.
Articolul precedentISU Dâmbovița, semnal de alarmă: „Focul poate fi un adversar mai periculos decât coronavirusul!”
Articolul următorDramă în comuna dâmbovițeană Mănești. Un bărbat accidentat mortal, de un camion încărcat cu lemn