Aflată în Dâmbovița, ministrul mediului, Grațiela Gavrilescu a anunțat că a dispus un control la COS Târgoviște. Garda Națională de Mediu va controla unitatea târgovișteană, ca urmare a unei poluări accidentale, produse în urmă cu puțină vreme, la Combinatul de Oțeluri Speciale din Târgoviște.

COS Târgoviște, societate aflată în insolvență încă din 2013, este, la momentul actual, doar o umbră a ceea ce a fost în anii de dinainte de 1990, când aici lucrau aproximativ 12.000 de oameni. Între timp, societatea a ajuns la un număr de aproximativ 1295 de angajați (martie 2018). Societatea, ce produce țaglă și produse din oțel, se află într-o luptă pentru supraviețuire de ani buni. În urmă cu aproximativ 10 zile, la COS s-a produs o poluare accidentală, fapt ce a determinat reacția ministrului ce a venit la Târgoviște, dar nu pentru acest lucru.

„Tocmai pentru că poluarea de la Combinatul de Oțeluri Speciale a fost „accidentală” la sfârșitul săptămânii trecute, respectiv duminică, am dat ordin  Gărzii Județene de Mediu să meargă să facă control. Astăzi am fost special să văd dacă s-a încheiat controlul și să mi se prezinte procesul-verbal de încheiere a controlului, să văd exact penalitățile, ținând cont că societatea se află în insolvență. Următoarea monitorizare va fi făcută de Garda Națională de Mediu și lucrul acesta vă promit că o să se facă, pentru că eu ce am promis am și făcut”

A spus ministrul mediului, Grațiela Gravrilescu, la Târgoviște, în data de 22 februarie. (conform www.gazetadambovitei.ro)

Articolul precedentVideo| Florin Bratu laudă Chindia , după ce a pierdut cu echipa sa, Aerostar Băcau, confruntarea cu dâmbovițenii
Articolul următorCercetat penal pentru un pistol cu bile de cauciuc