Președintele Consiliului Județean Dâmbovița (CJD), Alexandru Oprea, cere pedepsirea mai aspră a celor care răpesc, violează și omoară pentru a-și satisface poftele murdare. El a făcut, desigur, referire la cazul de la Gura Șuții, acolo unde o fetiță de 11 ani a murit după ce a căzut în mâinile unui astfel de individ.

Alexandru Oprea și-a manifestat regretul pentru situația dramatică petrecută, la finalul săptămânii trecute la Gura Șuții și solidaritatea cu familia fetiței ucise.

„Autoritățile locale au făcut tot ce era posibil, aveau camere pe tot traseul, pe toate drumurile din Gura Șuții. Sunt printre cei care solicită cu tărie ca pedepsele pentru acest tip de infracțiuni să fie modificate. Ar trebui ca instituțiile statului, în speță Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, organele de poliție să poată să refuze intrarea în România a unor persoane cunoscute cu antecedente. Cred că ar trebui să fie mai aplicat rolul instituțiilor de control”, a precizat Alexandru Oprea.

Acesta a spus că a luat legătura cu instituțiile abilitate pentru a pune la punct un plan, prin care familiile afectate să fie ajutate să depășească mai ușor aceste momente.

„Am discutat cu Inspectoratul Școlar Județean, o să discut și cu reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție și Jandarmi, cred că trebuie dusă, în perioada următoare, o campanie de sprijinire a familiilor copiilor care învață la Gura Șuții și care, în mod cert au trecut printr-o traumă psihologică și am rugămintea, la Inspectoratul Școlar Județean și la Centrul Județean pentru Resurse Educaționale, de a pune la dispoziție prin cadrele didactice, psihologi, care să se deplaseze în perioada următoare acolo, pentru că acești copii, din școala de acolo, au nevoie de consiliere psihologică (…) Cred că Inspectoratul Județean de Poliție ar trebui să pună la punct o campanie de informare asupra acestor apucături ale unor indivizi de acest gen și poate ar trebui să acordăm mai multă atenție sistemului nostru de prevenire”, a adăugat Oprea.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK

Articolul precedentClasare bună pentru George Matei Bucura la Trofeul Consiliului Județean Argeș
Articolul următorBărbat prins fără permis la volan în Caragiale