Vântul extrem de puternic ce a afectat si județul Dâmbovița în ultimele două zile, a creat numeraose probleme și în zona montană, a stațiunii turistice Padina-Peștera. Din cele două drumuri de acces (DJ 713, DJ 714) unul a fost curățăt relativ repede, de cei responsabili cu întreținerea acestuia, respectiv SC LDP Dâmbovița, societate a Consiliului Județean Dâmbovița.

Imagine

sursa foto-facebook, Asociația turistică Padina-Peștera

”Vântul ucigaș de brazi”, așa au caracterizat, într-o postare pe facebook, cei de la Asociația turistică Padina-Peștera, episodul de Cod Roșu, ce a fost resimțit șî în zona montană din Dâmbovița. Pe parcursul zilei de ieri (6 februarie 2020), DJ 714, artera de acces către stațiunea Padina-Peștera, fusese curățaț, de zăpada viscolită și de copacii doborâți de vânt, câteva fotografii cu starea drumului fiind postate pe facebook, de cei din zonă.

CJ Dâmbovița a precizat, tot pe parcursul zilei de 6 februarie că:

”Accesul în platoul Padina – Peștera se poate realiza pe drumul DJ 714, Glod – Sanatoriul Moroeni – Bolboci (mal drept) – Padina – Peștera, acest traseu fiind, de asemenea, întreținut cu activități specifice de iarnă pentru circulația rutieră în condiții de siguranță, prin intermediul aceluiași agent economic.

În prezent, circulația rutieră se desfășoară în condiții corespunzătoare de iarnă, iar utilajele și echipamentele SC LDP Dâmbovița SA acționează, în permanență, pentru întreținerea și deszăpezirea drumurilor județene aflate în administrarea CJD, din zona montană.”

Imagine

”Le recomandăm participanților la trafic să își echipeze mașinile corespunzător condițiilor de iarnă și să circule cu viteză redusă și cu atenție, în special în zonele semnalizate cu indicatoare rutiere având semnificația „drum cu denivelări”, viteza trebuind adaptată la starea părții carosabile.

De asemenea, recomandăm ca deplasările pe traseele montane să se realizeze cu respectarea următoarelor:

– informarea prealabilă de către participanții la trafic, înainte de a pleca pe munte, asupra itinerariului și prognozei meteo și, totodată, echiparea corespunzătoare pentru anotimpul rece, atât în ceea ce privește vestimentația, cât și dotarea autovehiculelor;

– evitarea, pe cât posibil, a deplasării pe timp de viscol și ninsoare;

– respectarea semnalizării rutiere de reglementare, informare și orientare.”

Articolul precedentAtenționare meteo doar în zona montană. Vezi până când mai sunt probleme cu vremea
Articolul următorCamion încărcat cu piatră răsturnat pe DN 7,la Slobozia Moară. Drumul este parțial blocat.