Este cod roșu de vânt în Bucegi, ca dealtfel în zone întinse din țară. La munte vântul suflă si cu 120 de km/h iar avertizarea meteorologilor, ce anunța că vizibilitatea va scădea înspre zero este pe deplin justificată. Chiar îniante de intrarea în intervalul orar de atenționare pentru codul roșu vântul sufla extrem de puternic.

Imagine

Padina-Pestera,(înainte de codul roșu,ora 14.00)

Imagine

Valea Soarelui, Sinaia, ora 19.30-cod roșu

Imagine

În Dâmbovița, atenționarea de tip Cod Roșu este valabilă doar pentru partea de nord a județului (5 februarie ora 18.00-6 feruaruie ora 8.00),în zona montană. Cu doar câteva ore înainte de intrarea în zona de atenționare de tip Cod Roșu,la 1600 de metri altitudine,în zona Padina-Peștera, vântul sufla cu putere. Conform unor imagini publicate de cei de la Salvamont Salvaspeo Dâmbovița, vremea deja era imposibilă în zona de munte.

Aşa arată vremea la Peştera…

Publicată de Salvamont Salvaspeo Dâmbovița pe Miercuri, 5 februarie 2020

Câteva ore mai târziu,în plin cod roșu,în Bucegi,vremea a devenit cu adevărat imposibilă, dovadă stând camerele de supraveghere, din zona montană, care transmit imagini, din care nu se poate distinge aproape nimic, înafara zăpezii ce este clar viscolită foarte puternic. (vezi foto)

Articolul precedentScrisoare de mulțumire către IPJ Dâmbovița, de la un târgoviștean ce a recuperat o mică avere pierdută, cu ajutorul polițiștilor
Articolul următorDosar penal pentru un dâmbovițean ce voia să vândă ilegal două puști cu aer comprimat