Tematica acestor tabere e variată, în funcţie de pasiunile şi vârstele participanților.
Asociația Ecologică Floare de Colț din Dâmbovița derulează în perioada 29 iulie – 2 august, în inima Bucegilor, în bazinetul Padina, un proiect finanțat de Consiliul Județean Dâmbovița. Ca și în taberele anterioare, de-a lungul celor 5 zile se va desfășura un program complex care va include probe pline de adrenalină, dar și instructive.
Vorbim de cățărare și rapel (normal, asigurate) în Vărăria Mică, drumeție la Turbăria Lăptici și Cheile Tătarului, drumeție pe platou la Babe, Sfinx și Crucea de pe Caraiman, explorare Peștera Pustnicului și vizitare Peștera Ialomiței.
„În momentele de pauză se vor organiza ateliere de prezentare marcaje turistice, pericole în munți, orientare sportivă, echipament de munte sau de alpinism etc. Cazarea va fi asigurată de primitoarele gazde de la Pensiunea Gura de Rai, locul unde din ce în ce mai mulți turiști revin cu mare drag. Muntele, cu frumusețile sale te îndeamnă la mișcare, iar mișcarea este sănătate curată. Vă așteptăm alături de noi pe cărările Bucegilor”, ne-a spus Ileana Bocanciu, organizator.
Cei pasionaţi de informatică pau putut participa, în perioada 14-20 iulie, într-o tabăra la Pietroşiţa, judeţul Dâmboviţa. Participanții au parte de 10 şedinţe de programare şi web design, dar şi de drumeţii, sesiuni de gătit la ceaun, jocuri în aer liber.
„Astfel de tabere sunt extrem de utile. Corpul cere să ieșim în natură, să nu mai stăm blocați între patru pereți”, spune Andreea, o tânără de 20 de ani, care în ultimii patru ani nu a ratat nicio tabără de genul acesta.
Asociația Chindia Jurasic Park derulează, de asemenea, în perioada 5 – 8 august, în mirifica zonă a orașului Bușteni, la poalele Bucegilor, un proiect finanțat parțial de Primăria Târgoviște.
De-a lungul a 4 zile se vor desfășura activități de drumeție spre Cascada Urlătoarea sau spre Platoul Bucegilor (Babe, Sfinx, Crucea Eroilor de pe Caraiman), probe pline de adrenalină în Parcul de aventură Kalinderu (tiroliană, tubing, roller coaster) sau ateliere de prezentare marcaje turistice, pericole în munți, orientare sportivă, echipament de munte sau de alpinism etc.
Se asigură transport dus-întors pe ruta Târgoviște – Bușteni, cazare (camere cu două paturi și grup sanitar propriu) și masă (3 pensiuni complete) la C.P.P.I. Bușteni, echipament de rapel sau cățărare. Cadrele didactice au asigurate o gratuitate pentru 10 elevi.
Participanţii se împart pe categorii de vârstă. Cei mai mici au 4-7 ani, cei mai mari sunt adolescenţi. În funcţie de specificul taberei, părinţii sunt sfătuiţi ce să pună în bagaj şi ce să nu pună, li se spune care e programul, meniul, condiţiile de siguranţă şi actele necesare.
Astfel de tabere costă doar câteva sute de lei, în funcție de locație și de perioadă.
Articolul precedentSumă importantă oferită de preoți pentru tratamentele medicale ale unor tinere
Articolul următorRezultatele unei razii a polițiștilor din Dâmbovița, în care au fost angranați 121 de polițiști