Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, în colaborare cu specialişti de la Garda de Mediu şi de la Garda Forestieră au efectuat controale la trei agenţi economici, din Târgovişte, ce au ca obiect prelucrarea şi comercializarea materialului lemnos.

Astfel, un agent economic a fost sancţionat contravenţional de către reprezentanţii Gărzii de Mediu, cu amendă în valoare de 7.500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor legale privind protecţia mediului.

Cel de al doilea agent economic a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 1.500 de lei, în conformitate cu prevederile O.U.G nr. 28/1999. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că acesta nu ar fi emis bonuri fiscale pentru întregul material lemnos livrat către diverşi clienţi.

Cel de al treilea agent economic a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 de lei pentru încălcarea Legii nr. 171/2020. Totodată, au fost confiscaţi 11 metri cubi de material lemnos pentru care agentul economic nu a putut prezenta documente justificative de provenienţă.

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentPoliţia de Frontieră: Peste 26.000 de ucraineni au ieşit din România
Articolul următorMinistrul Agriculturii dă asigurări că există suficiente stocuri de alimente. Ce spune despre scumpiri