Panică, joi seara, pe raza comunei Moroeni, din nordul județului Dâmbovița!

Imagine

O persoană a fost atacată de un urs. Un echipaj SMURD de prim ajutor a fost chemat să intervină de urgență în localitatea dâmbovițeană. Victima a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

În zona în care a avut loc atacul a fost transmis de autorități un mesaj RO-Alert.

„Având în vedere perioada concediilor și afluxului de turiști din zona montană s-a emis mesaj RO-Alert privind prezența unui urs (măsuri de autoprotecție) pentru zona montană a județului Dâmbovița.

Un cioban de 62 de ani a fost atacat de urs, joi seara, la o stână din zona nordică a județului Dâmbovița. În urma leziunilor multiple suferite, acesta a fost transportat de urgență la spital pentru îngrijiri medicale.

Incidentul s-a petrecut la o stână din zona Zănoaga, din Munții Bucegi. Se pare că, bărbatul a fost atacat de urs în momentul când a vrut să scape din ghearele sălbăticiunii un taur.

La scurt timp după ce a fost atacat de urs, bărbatul a fost ajutat de salvamontiști și jandarmii montani.

“Jandarmii montani de la posturile Peștera și Zănoaga împreună cu salvamontiștii dâmbovițeni, au intervenit joi, 20 iulie a.c., în urma unui apel pe 112, pentru a acorda sprijin unei persoane atacate de un animal sălbatic.

Ajunși în zona Podul cu Flori din Munții Bucegi, jandarmii montani și salvamontiștii de la Serviciul Județean Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa l-au găsit pe bărbatul rănit la o stână aflată în Zănoaga.

Bărbatul, în vârstă de 62 de ani, era conștient, cooperant și le-a explicat salvatorilor montani că ursul i-a atacat un taur de la stână, iar acesta, încercând să-l scape din ghearele animalului sălbatic, a fost atacat la rândul său.

Acestuia i s-au aplicat măsurile de prim-ajutor, deoarece prezenta răni la piciorul stâng, în zona gambei și a coapsei. Ulterior bărbatul a fost condus în condiții de siguranță până la Cabana Podul cu Flori, de unde a fost preluat de o ambulanță SMURD din cadrul ISU Dâmbovița și transportat la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște pentru investigații medicale suplimentare”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Dâmbovița.

Turiștii aflați în situații de pericol în zona de responsabilitate din Bucegii dâmbovițeni pot apela cu încredere numerele de telefon 0749.058037/ 0749.034639 pentru a solicita cu încredere ajutorul jandarmilor montani.

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentDâmboviţa. Femeie cercetată pentru efectuarea de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efect psihoactiv
Articolul următorCOD PORTOCALIU de CANICULĂ și vijelii puternice: rafale de 100 km/h