Comuna Răzvad a intrat duminică de dimineață, începând cu ora 06.00, în carantina zonală din cauza creșterii îmbolnăvirilor cu Covid. Sâmbătă, comuna din apropierea municipiului Târgoviște avea o rată de incidență de 11,5 cazuri la mia de locuitori, dar și 102 de persoane active infectate cu puternicul virus.

Comuna Răzvad va sta în carantină zonală timp de 14 zile, până pe data de 7 octombrie, ora 06.00

Pe toată durata perioadei de carantinare, circulaţia şi staţionarea în spaţii publice a persoanelor sunt interzise, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza declaraţiei pe propria răspundere, legitimaţiei de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil;

În interiorul localităţilor se interzic circulaţia persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri.

Aceste măsuri nu se aplică persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare și care fac dovada îndeplinirii acestei condiții prin intermediul certificatului de vaccinare, pe suport hârtie sau în format electronic, sau al certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19.

S-a instituit obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice deschise;

S-au interzis următoarele activităţi:

  1. organizarea şi desfăşurarea de mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri în spaţii deschise, precum şi a întrunirilor de natura activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, sportive sau de divertisment în spaţii închise;
  2. organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in;
  3. desfăşurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private;
  4. organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) în spaţii închise şi/sau deschise;

S-a limitat programul de lucru cu publicul al operatorilor economici din domeniul comercializării de bunuri alimentare şi nealimentare până la ora 18:00, cu excepţia farmaciilor şi a staţiilor de distribuţie carburant care pot avea program non-stop.

S-a limitat numărul de persoane în incinta magazinelor la maximum 30% din capacitate, cu respectarea normelor de sănătate publică şi distanţare fizică.

Operatorii economici care desfăşoară activităţi de transport persoane şi care tranzitează zona carantinată vor putea efectua opriri/porniri doar în staţii pentru urcarea sau coborârea călătorilor. Operatorii vor lua măsurile necesare pentru limitarea accesului în mijloacele de transport astfel încât să fie respectate măsurile de distanţare fizică.

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentBilanț coronavirus 24 octombrie: 11.725 cazuri noi și 389 decese
Articolul următorVIDEO Duminică, ora 21:00: „Culisele Statului Paralel”: De ce a întors Iohannis foaia și negociază cu „ciuma roșie” de la PSD