Mai mulți șoferi s-au ales, marți, cu dosare de cercetare penală după ce au fost surprinși în trafic de polițiști, în urma unei acțiuni Truck&Bus, transportând lemne fără autorizație de transport.

Potrivit IPJ Dâmbovița, pe DJ 711, în localitatea Băleni, un tânăr de 31 de ani, a fost depistat de polițiști în timp ce transporta 1,49 metri cubi de material lemnos, fără a deține licență de transport. Polițiștii au reținut plăcuțele cu număr în înmatriculare și au dispus măsura suspendării dreptului de a utilizare a autoutilitarei pentru 6 luni.

Tot pe drumul județean 711, în localitatea Comișani, un bărbat de 45 de ani, a fost surprins de polițiști în timp ce transporta 1.23 metri cubi de material lemnos, fără a deține licență de transport.

Față de acesta a fost dispusă măsura reținerii plăcuțelor cu număr de înmatriculare și suspendarea utilizării autoutilitarei pentru 6 luni.

Totodată, pe drumul județean 711, tot pe raza localității Comișani, un tânăr de 22 de ani, a fost depistat transportând 2.00 metri cubi de material, fără a deține licență de transport.

Și în această situație, polițiștii au reținut plăcuțele cu număr de înmatriculare și au dispus suspendarea dreptului de utilizare a autoutilitarei pentru 6 luni.

Marți, 14 februarie, în intervalul orar 08.00 – 16.00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au acționat pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice, pe raza județului, în cadrul acțiunii Truck&Bus.

Potrivit IPJ Dâmbovița, au fost aplicate 33 de sancțiuni contravenționale conducătorilor de autovehicule destinate transportului de marfă sau de persoane, dintre care 5 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 10 pentru neportul centurii de siguranță.

Alte 5 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor  H.G. nr. 69/2012 și 5 pentru încălcarea prevederilor O.G. nr. 15/2002.

Totodată, polițiștii au constatat 3 infracțiuni, au reținut 2 permise de conducere, unul pentru consumul de alcool și unul pentru încălcarea regimului legal de viteză și au retras 5 certificate de înmatriculare.

 

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentElena Udrea rupe tăcerea: primul INTERVIU din închisoare. Anca Alexandrescu: Avem DOCUMENTELE SECRETE care dinamitează România! Și este abia începutul!
Articolul următorFacturile la energie electrică pentru clienții casnici se modifică. Principalele schimbări