Ilegalități în domeniul prelucrării și comercializării materialului lemnos, constatate de polițiștii dâmbovițeni! Peste 200 de metri cubi de material lemnos au fost confiscați de oamenii legii, în urma unor verificări efectuate, de la un agent economic din Crevedia.

Totodată, același agent economic, cu obiect de activitate în domeniul forestier, a fost amendat extrem de drastic.

„La data de 7 iunie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică și cei din cadrul Poliției Orașului Răcari au acționat pentru verificarea respectării normelor legale de către agenții economici privind achiziția, prelucrarea și comercializarea materialelor lemnoase.

Astfel, în localitatea Crevedia, a fost identificat un agent economic cu obiect de activitate în domeniul forestier, care a fost sancționat contravențional cu amendă, în valoare de 15.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor art. 19 alin. (1) lit. d din Legea nr 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

De asemenea, s-a dispus măsura complementară a confiscării a 248,86 metri cubi de material lemnos, în valoare totală de 216.509 de lei”, se arată într-un comunicat IPJ Dâmbovița.

Totodată, polițiștii din cadrul Secției nr. 5 Poliție Rurală Voinești au depistat trei persoane care transportau material lemnos fără a deține documente de proveniență ori transportând o cantitate mai mare față de cea înscrisă în documente.

Cei în cauză au fost sancționați contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010, iar ca măsură complementară, polițiștii au dispus confiscarea a 25 metri cubi.

 

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentAccident în Dâmboviţa. Patru victime în urma impactului dintre un TIR, un microbuz şi o căruţă
Articolul următor2 aeronave F-16 au interceptat un avion de mici dimensiuni la Turnu Severin. Alertă în România și Ungaria – VIDEO