O nouă variantă a metodei „Batista”, folosită multă vreme de escroci fără cine știe ce pretenții, este pusă în practică pe Valea Prahovei. 

La Bușteni, o femeie din Dâmbovița a reușit să găsească o victimă pe care să o convingă de faptul că vrea să-i dea, de pomană, bijuterii și niște bani. În fapt, scopul era să reușească să fugă ea cu aurul păgubitei.

Polițiștii orașului Bușteni au fost sesizați, joi, de către o femeie, despre faptul că ar fi fost indusă în eroare de o individă. „Din primele verificări a reieșit faptul că, la data de 21 iunie a.c., în jurul orei 11.30, persoana vătămată, în timp ce se deplasa pe Bulevardul Libertății din Bușteni, în dreptul Primăriei ar fi fost abordată de o femeie care i-a spus că dorește să-i ofere mai multe bijuterii din aur și suma de 50 lei în memoria unei persoane, însă pentru asta trebuie să-și scoată bijuteriile personale pentru ca ea să i le pună pe celelalte. Persoana păgubită, după ce a făcut schimb de bijuterii cu aceasta, a verificat conținutul batistei înmânate de femeia în cauză, constatând faptul că în interior se aflau mai multe șervețele, nicidecum bijuteriile și cei 600 de lei sustrași”, au detaliat reprezentanții IJP Prahova.

În urma verificărilor și investigațiilor efectuate, polițiștii au reușit identificarea, dar și depistarea persoanei bănuite, ca fiind o femeie în vârstă de 41 de ani, din județul Dâmbovița, care a fost condusă la sediul unității pentru audieri.

În cauză, cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Poliției orașului Bușteni, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, mai precizează sursa citată.

 

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentMAE: Atenționare de călătorie pentru românii care vor să ajungă în Spania cu avionul
Articolul următorJandarmeria Dâmbovița! Schimb de experiență româno – americană pentru consolidarea cooperării interinstituțională!