În această perioadă s-a înregistrat un număr total de 836 de viroze respiratorii. Dintre acestea, 725 au fost cazuri de IACRS, cu 9 internări şi 138 au fost pneumonii, cu 22 cazuri internate.

Tot pentru acest interval, s-a primit confirmarea unui caz de gripă tip A pdm 009, diagnosticat la o persoană de sex feminin cu vârsta de 74 de ani.

Reamintim populaţiei că gripa este o boală acută infecţioasă foarte contagioasă, care se transmite pe cale aeriană (direct prin tuse sau strănut şi indirect prin obiecte proaspăt contaminate) şi care se manifestă prin simptome respiratorii şi fenomene toxice generale, putând evolua uneori spre forme grave.

De aceea, D.S.P Dâmboviţa recomandă tuturor persoanelor să respecte regulile de igienă personală şi colectivă şi să se adreseze medicului de familie la primele semne de boală (febra 39-40 Grade Celsius, frisoane, cefalee, dureri musculare, astenie fizică, congestionarea faringelui, răguşeală până la afonie, tuse frecventă uscată obositoare, inapetenţă, greţuri, vărsături).

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK

Articolul precedentRovana Plumb prezintă, la Bruxelles, prioritățile Președinției Române a Consiliului UE, în Comisia REGI a Parlamentului European
Articolul următor„24 ianuarie 1859 în conştiinţa românilor”, la Biblioteca Județeană