În sud-estul țării, disconfortul termic se va accentua local și va fi caniculă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, astăzi, două mesaje de atenționare care vizează județul Dâmbovița. Primul mesaj reprezintă o atenționare de Cod Galben ce vizează fenomene de disconfort termic ridicat.

Disconfortul termic va fi ridicat și va fi caniculă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU)va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 34 și 38 de grade.

A doua avertizare cu privire la nivelul județului Dâmbovița vizează Cod Portocaliu de vijelii puternice, grindină de medii și mari dimensiuni, averse torențiale. Acesta va fi valabil în intervalul 5 august, ora 12.00 – 6 august, ora 06.00.

În intervalul menționat, vor fi perioade cu vijelii puternice cu rafale de peste 80…100 km/h, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină, îndeosebi de medii și mari dimensiuni. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l.mp și pe alocuri 40…60 l/mp.

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentBilanț coronavirus 5 august: 244 de cazuri noi, 2 decese
Articolul următorSe prelungește STAREA DE ALERTĂ în România