Un număr de 16 generatoare de mare capacitate de curent electric sunt trimise în judeţul Ialomiţa, unde sunt avarii importante la reţea, din cauza vântului şi a gheţii, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Potrivit IGSU, în urma vântului puternic şi a depunerii de gheaţă pe stâlpi şi cabluri, în judeţul Ialomiţa s-au înregistrat avarii importante la reţeaua de alimentare cu energie electrică, astfel că Inspectoratul a dispus dislocarea în acest judeţ a 16 containere de mare capacitate generatoare de curent electric.

Generatoarele sunt mobilizate din judeţele Argeş, Bacău, Brăila, Braşov, Buzău, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Teleorman, Tulcea, Olt, Prahova, Vrancea, Vâlcea şi Unitatea Specială din Ciolpani, în care nu se înregistrează situaţii de urgenţă grave cauzate de vreme.

Acestea au început deplasarea spre zona Urziceni, fiind cea mai puternic afectată din punctul de vedere al infrastructurii electrice, şi vor rămâne în sprijinul autorităţilor din judeţul Ialomiţa până la remedierea avariilor de către echipele tehnice ale distribuitorilor de energie electrică.

Generatoarele ISU au o capacitate de 450 kVA şi permit aprovizionarea temporară a unor localităţi cu energie electrică în cazul în care reţeaua publică cedează din cauza vremii neprielnice.

Acest tip de tehnică a mai fost utilizat în luna decembrie a anului trecut, pentru alimentarea cu energie a localităţilor afectate de vântul puternic din judeţele Caraş-Severin şi Timiş.

Articolul precedent6.594 de abonați din Dâmbovița, fără energie electrică
Articolul următorVIDEO Autoritățile au deblocat Bucegii. Turiștii, îndrumați de jandarmii montani