Un turist aflat pe un traseu din Munții Bucegi a trecut prin momente cumplite vineri seara. Din cauza vântului puternic, precipitațiilor și a temperaturii scăzute acestuia i s-a făcut rău.

Văzând că acesta se simte foarte rău, prietenii săi cu care plecase în drumeție a cerut ajutorul salvamontiștilor, care au răspuns rapid la apelul venit din partea grupului de turiști, aflat pe traseul Șaua Strunga – Podul cu Flori. Acțiunea de salvare a persoanei aflate în dificultate a durat aproximativ trei ore și jumătate.

“În seara zilei de 24 septembrie 2021, în urma unui apel venit din partea Dispeceratului Național Salvamont, echipa Salvamont Salvaspeo Dâmbovița a fost anunțată că o persoană care făcea parte dintr-un grup de patru turiști, aflați pe traseul Șaua Strunga – Podul cu Flori, acuză stări de vomă.

Echipa de salvatori montani de la Baza de salvare montană Peștera, formată din patru salvatori, o echipă de prim răspuns (2 salvatori) și o echipă de transport (2 salvatori), ajungând la victimă în aproximativ 35 de minute. După evaluarea medicală, echipa de prim răspuns a constatat faptul că persoana care avea nevoie de ajutor medical era deshidratată și hipotermică (din cauza vântului puternic, precipitațiilor și temperaturii scăzute).

Toți cei patru turiști au fost transportați în condiții de siguranță de către salvatorii montani la o unitate de cazare de la baza muntelui. Din cauza condițiilor meteo nefavorabile și lăsării întunericului, acțiunea de salvare a durat trei ore și jumătate, timp în care victima împreună cu grupul și bagajele acestora au fost transportate pedestru pe o zonă de abrupt, până la utilaje”, se arată într-un comunicat Salvamont Salvaspeo Dâmbovița.

 

 

Sursa: Realitatea de Dambovita