O persoană și-a pierdut viața într-un incendiu de vegetație, izbucnit pe raza comunei Răzvad, luni după-amiază, potrivit ISU Dâmbovița.

Inițial, apelantul a furnizat informații privind posibilitatea unei victime surprinsă de incendiu. Din nefericire, această informație s-a concretizat la sosirea echipajelor de intervenție, care au găsit o persoană decedată.

În jurul orei 15:00, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Basarab I” al județului Dâmbovița a fost solicitat pentru stingerea unui incendiu de vegetație produs în comuna din apropierea orașului Târgoviște.

Pentru gestionarea situației de urgență au acționat două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgoviște. Echipajele de intervenţie au constatat că incendiul se manifesta pe o suprafață de circa 500 metri pătrați.

Apelul pompierilor către cetățeni

Pe această cale facem apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate și să conștientizeze că focul, scăpat de sub control, poate produce pagube materiale însemnate, punând în pericol chiar viața semenilor.

Pagubele care se înregistrează zi de zi sunt considerabile pentru fauna din zona afectată de foc și pentru mediul înconjurător.

ISU Dâmbovița le reamintește cetățenilor că arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale este STRICT INTERZISĂ dacă nu se impune ca măsură fitosanitară de combatere a răspândirii unor boli sau dăunători specifici.

În condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată se întind cu repeziciune pe o suprafață foarte mare, iar pompierii depun un efort considerabil pentru a opri propagarea flăcărilor.

Astfel de situații pot deveni dezastruoase mai ales dacă în zonele arzânde se află locuințe, păduri sau instalații tehnologice.

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentSănătatea la control. Doctor Mihai Dobra: Stresul, dușmanul tăcut al sănătății
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET