Meteorologii au emis, din nou, atenționare de tip cod galben, de vânt și vicol, pentru zona montană dar și pentru județele din vestul țării. Vântul va sufla la rafală chiar și cu 110KM/h, în zonele montane, ce intră sub incidența codului galben, ce este valabil în intervalul 26-27 februarie.

Conform atenționării ANM:

Interval de valabilitate: 26 februarie, ora 14:00 – 27 februarie, ora 21:00

Zone și fenomene vizate: la munte, îndeosebi în zona înaltă, intensificări ale vântului și viscol

În intervalul menționat vântul va avea intensificări la munte, mai ales la altitudini mari, unde la rafală se vor atinge viteze de 70…110 km/h. Din noaptea de miercuri spre joi (26/27 februarie) treptat vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ și local va fi viscol

Notă: Ninsori, temporar viscolite, vor fi și pe parcursul zilei de vineri, 28 februarie și în prima parte a nopții de vineri spre sâmbătă (28/29 februarie).

În județul Dâmbovița atenționarea este valabilă doar pentru zona montană (nordul județului). Conform meteorologilor, în restul teritoriului, temperaturile vor scădea în următoarele zile, de la 16 grade celsius (26 februarie), până la maxime de doar 8 grade celsius (28 februarie). Nu sunt anunțate atenționări meteorologice, de niciun fel, pentru zonele joase de relief din Dâmbovița, în următoarele zile.

Articolul precedentBilanț MAI-coronavirus: 26 români în carantină, 2077 persoane monitorizate la domiciliu
Articolul următorAccident la Pucioasa. Bătrână de 76 de ani, spulberată de un autoturism