Este, din nou, cod portocaliu de furtună și căderi importante de precipitații și în județul Dâmbovița. Până în dimineața zilei de 21 iunie, se anunță ploi abundente, de până la 80 l/mp, în județul Dâmbovița.

Conform celei mai recente informări a celor de la ANM:

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 20 iunie, ora 12:00 – 21 iunie, ora 06:00
Fenomene vizate: cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții

 În după-amiaza zilei de sâmbătă (20 iunie) și în cursul nopții de sâmbătă spre duminică (20/21 iunie), în Moldova, Maramureș, Transilvania, Dobrogea, local în Muntenia și în nordul Crișanei, precum și în zonele montane, vor fi intervale de timp cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp. Vor fi și vijelii, descărcări electrice și grindină.

Nici dupa încetarea codului portocaliu vestile nu sunt cu mult mai bune. Asta pentru că întreaga țară va intra într-o zona de avertizare de tip cod galben de instabilitate atmosferică.

Imagine

Interval de valabilitate: 21 iunie, ora 10:00 – 23 iunie, ora 10:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: toată țara;

  În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp. Notă: Gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat în cea mai mare parte a țării și în prima jumătate a săptămânii viitoare.

Mai precizează specialiștii de la ANM.

Articolul precedentCoduri galbene și portocalii de inundații, în bazinele râurilor Argeș, Dâmbovița și Ialomița
Articolul următorO persoană a fost rănită, într-o coliziune auto, petrecută pe DN 71, la Mircea Vodă