Caz aproape incredibil. Două persoane din comuna dâmbovițeană Valea Lungă, recent întoarse din focarul imens de coronavirus, de la cel mai mare abator din Germania (districtul Gutersloch) au fost testate pozitiv pentru coronavirus atât în Germania cât și în România. Cele două persoane sunt acum internate în România, dar, conform unor surse, au fost testate pozitiv și în Germania, aflând rezultatul când erau pe drumul de întoarcere în România.

Imagine

Cele două persoane, soț și soție, sunt internate în momentul de față la secția de boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, după ce au fost confirmate cu coronavirus, cu puțină vreme în urmă. Cei doi s-au întors din Germania,  pe parcursul săptâmânii trecute, iar în drumul spre România au fost anunțate de autoritațile germane că testul pentru coronavirus, efectuat în Germania, la abatorul din Gutersloch, unde cei doi erau angajați, au ieșit pozitive.

Foto- Abator Germania, focar coronavirus

Cei doi s-au autoizolat la domiciliul din comuna dâmbovițeană Valea Lungă și au anunțat autoritațile locale de acest lucru, dar doar după câteva zile după ce au sosit în România, conform informațiilor. A fost demarată o ancheta de catre DSP Dâmbovița iar cei doi au fost testați rezultatul fiind pozitiv (25 iunie 2020). Cei doi urmau a fi internați la spitalul de la Târgoviste, deasemnea urmând și declanșarea unei anchete epidemiologice pentru a identifica posibilii contacți ai celor doi, în perioada cât au stat în România, de la întoarcerea din țară.

Imagine

Conform celor mai recente date, furnizate de Ministerul Afacerilor Externe din România, la abatorul din Germania, declarat focar de coronavirus, sunt, până la momentul actual 996 de români infectați cu coronavirus, din totalul de aproape 4000 de români ce lucrează în cadrul companiei germane. Mulți din muncitorii români de la abatorul german provin din județul Dâmbovița, fiind posibil să mai fie cazuri de români întorși în țara din focar,înainte ca autoritatile germane sa declarea carantinarea întregii zone, unde se află focarul de coronavirus.

Articolul precedent100% TU DECIZI! Eugen Orlando Teodorovici, ministrul discotecar
Articolul următorVIDEO EXCLUSIV Primul interviu al lui Liviu Dragnea din închisoare: Iohannis nu are un adversar care să-i combată accesele dictatoriale. Majoritatea îi ciugulesc din palmă