„Domeniul Ion Ghica” de la Ghergani, aflat în curs de reabilitare, va fi pus la dispoziția USR Dâmbovița, de stră-strănepoata ilustrului om de cultură, fost prim ministru liberal Ion Ghica. Irina Bossy Ghica a făcut de curând cerere de înscriere în filiala Dâmbovița a USR, după cum spune liderul formațiunii, deputatul Cristian Ghinea.

Conacul Ion Ghica Ghergani, fotografie epochtimes

Irina Bossy Ghica (foto), descendentă a lui Ion Ghica, este moștenitoarea domeniului Ghica, de la Ghergani (foto), un domeniu pe care la dobândit în anii 2000, prin hotărâre judecătorească. Fostul conac boieresc, de lângă orașul Răcari, din Dâmbovița, a ajuns o ruină după ce, în perioada de după 1949, a fost spital și casă de copii, apoi fiind abandonat de autoritățile vremii.

Irina Bossy Ghica trăiește în afara țării. A lucrat la Reuters şi BBC. Descendenta lui Ion Ghica a fost Director al Institutului Francez de la Bucureşti şi a lucrat în Ministerul Culturii din Franţa.

Sursa foto- postare facebook, Cristian Ghinea

Conform unei postări pe facebook, a deputatului Cristian Ghinea, I.B. Ghica a făcut cerere de înscriere în USR Dâmbovița, după ce până acum a făcut parte din USR Diaspora.

„Ghergani poate deveni o destinație pentru bucureșteni. Irina spune că nu are liniște până nu redă publicului domeniul familiei. Statul ticălos l-a făcut ruină și a amânat 15 ani repunerea în posesie. Irina are o energie debordantă și sunt convins că va face asta. Am crescut în Conțești, la câțiva kilometri de Ghergani și am fost mereu fascinat de istoria familiei Ghica. Am întâlnit la Paris o bucată de istorie vie care îmi dă toată încrederea în viitorul nostru comun.

Irina este membră a USR Diaspora și va deveni, în curând, membră a USR Dâmbovița. Bun venit acasă, doamna Ghica!”

A scris Ghinea pe facebook.

Irina Bossy Ghica a precizat, tot printr-o postare pe facebook, că inaugurarea parțială a conacului va avea loc în data de 15 septembrie 2019 și că abia așteaptă ca Alianța 2020 să folosească locația pentru întâlniri, colocvii și alte evenimente.

„Mi-a facut o deosebita placere sa intalnesc un concetatean din Dâmbovita (n.r. Cristian Ghinea, născut la Conțești, în Dâmbovița) ! Ghergani va deveni in curand un loc de intalnire privilegiat pentru colegii nostri din Alianta 2020 in care vom putea organiza colocvii, seminarii si multe alte evenimente !”

A scris Irina Bossy Ghica.

Articolul precedentMarșul pentru viață va avea loc pe 23 martie. Peste 1.000 de tineri sunt așteptați
Articolul următorSâmbătă, echipa de volei a Clubului Sportiv Municipal Târgoviște întâlnește Știința Bacău