Cea mai mare unitate medicală din județul Dâmbovița, Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște (SJUT), a primit astăzi, 2 aprilie, o donație extrem de importantă. Este vorba de un container sanitar, ce va fi folosit în procesul de triere epidemiologică, pentru depistarea cazurilor de coronavirus.

Donația a fost făcută de o firma privată din Dâmbovița, ce are ca obiect de activitate „servicii complete în domeniile Apărării Împotriva Incendiilor (A.I.I.), Protecției Civile (P.C.), Securității și Sănătății în Muncă (S.S.M.), asigurând gestionarea Situaţiilor de Urgenţă.”

Imagine

Este vorba despre un container sanitar ce, așa cum este anunțat și pe pagina de facebook a societății ce a făcut donația, „este o achiziție mult prea costisitoare pentru unitatea spitalicească, dar imperios necesară, conform prevederilor legale în vigoare. Containerul completează nevoia spitalului din municipiul Târgoviște de a asigura un circuit medical adecvat contextului epidemiologic actual, menit să protejeze în măsură cât mai mare sănătatea pacienților și a cadrelor medicale.”

SJUT reprezintă principală unitate medicală din Dâmbovița unde se vor trata cazurile de coronavirus. La momentul actual sunt 14 cazuri, de bolnavi cu coronavirus, ce sunt gestionate de spitalul din Târgoviste. Unități medicale suport, în lupta cu coronavirusul, au fost desemnate, în Dâmbovița, spitalele de la Pucioasa și Moreni.

Articolul precedent12 țări au fost declarate zone roșii. Oricine vine din aceste țări întră în carantină pentru 14 zile. Noile reguli au intrat în vigoare la ora 13.00
Articolul următorPrimul deces, din cauza coronavirusului, într-un spital din Dâmbovița. Un bărbat de 56 de ani, din Corbii Mari