Un adevărat pelerinaj al copiilor se petrece în aceste zile la sediul Consiliului Județean Dâmbovița. Așa numitul „Alai al Colindelor”, desfășurat pe durata a cinci zile, va aduce în sediul forului administrativ județean mii de copii. Toți sunt programați la colindat, de cadrele didactice, și primesc dulciuri, din partea administrației județene, ce sunt achiziționate din fondurile publice.

„Alaiul Colindelor” nu este o inițiativă inedită, acest „obicei” fiind practicat de ani buni, atât în Dâmbovița cât și în alte instituții publice similare din țară. Copiii, școlari și preșcolari, sunt programați la colind, în funcție de școală sau grădiniță, anterior momentului colindului cu multă vreme, în funcție de cât de mare este buzunarul administrației ce împarte cadourile. În 2018, CJ Dâmbovița pare că vrea să depășească recordul.

Așa după cum se precizează, într-un comunicat de presă,

„Dedicată menținerii tradiției colindelor din apropierea sărbătorilor de iarnă, acțiunea va continua până pe data de 21 decembrie, conducerea instituției așteptând, zilnic, vizita a sute de școlari și preșcolari care vor primi dulciuri.”

Bugetul alocat, spre exemplu, în 2017, pentru acțiunea similară organizată de CJ Dâmbovița, a fost de 64.000 de lei ( în care a fost inclus și un concert în ziua de Crăciun, în piața Tricolorului, din Târgoviște).

Articolul precedentPrognoza meteo. De marți se opresc ninsorile, dar vine gerul
Articolul următorMeteorologii anunţă pericol mare de avalanşă la Bâlea Lac, dar şi în Munţii Bucegi