Iarna s-a instalat cu toate drepturile și atribuțiile, în special în zona montană. La peste 1800 de m, stratul de zăpadă este consistent. În Bucegii dâmbovițeni atmosfera este de poveste, dar…de iarnă.

Se pare că iarna s-a instalat definitiv în zona de munte, în special. În ultimele două zile percipitațiile, căzute sub formă de lapoviță și ninsoare, au transformat radical peisajul montan. Zăpada este o constantă a peisajului și în Dâmbovița. Zona Padina-Peștera (apoximativ 1600 de m altitudine) este  sub domnia zăpezii. Deocamdată nu sunt probleme în ceea ce privește accesul în zonă (foto).

Imagine

Imagine

Foto– DJ 713, județul Dâmbovița, acces stațiunea Padina_Peștera (22 noiembrie 2019)

La altitudini mai mari însă, în Bucegi (peste 1800 de m), zăpada depusă este în strat consistent de aproximativ 60 de cm în unele locuri. salvamontiștii din Bușteni (județul Prahova) avertizează turiștii că:

„Informăm că în Bucegi s-a cam instalat iarna, iar de acum turiștii ar trebui să fie foarte atenți la echipament, la pregătirea minuțioasă pentru parcurgerea unui traseu și nu în ultimul rând, la starea vremii. Stratul de zăpadă variază între 10 și 60 cm. și datorită diferențelor de temperatură există și porțiuni cu gheață.
Reamintim că Abruptul Prahovean este interzis iarna.”

Imagine

Imagine

Foto– postare facebook Salvamont Bușteni

Au scris cei de la Salvamont Bușteni, pe pagina de facebook, însoțiind postarea de imagini sugestive din zonă, în care se vede clar că iarna a pus cu totul stăpânire pe zona montană înaltă.

Articolul precedentChindia este spulberată pe terenul campioanei. CFR-Chindia 4-0 (1-0)
Articolul următorImportant! Se schimbă legea, referitoare la legitimarea persoanelor, de către polițiști