Echipa de fotbal de liga a III-a, ASFC Pucioasa, va efectua un cantonament de pregătire în Turcia, în Antalya, acolo unde se pregătesc și marile echipe de fotbal. Cantonamentul nu ar reprezenta un fapt extraordinar, doar că  Primăria Pucioasa, sponsorul principal al echipei, a decis de curând diminuarea salariilor agajaților Primăriei, cu 10%, pentru că nu mai sunt suficienți bani, în conturile administrației locale.

Are sau nu bani administrația locală din Pucioasa?

„Nu are”, ar fi răspunsul, dacă ar fi să ținem cont de recenta hotărâre de Consiliu Local unde, la propunerea primarului, s-a decis diminuarea salariilor angajaților Primăriei Pucioasa cu un cuantum de 10% (aici amănunte www.realitateadedambovita.net).

„Are”, ar fi răspunsul, dacă ar fi să ținem cont de decizia luată, în ceea ce privește echipa de fotbal a orașului. Conform www.db-sport.ro, Cristi Bălașa (foto), antrenorul echipei de fotbal AS FC Pucioasa a declarat, legat de stagiul de pregătire al echipei, 4-15 februarie 2019, de la Belek, din Antalya:

“Mi-am dorit mult să îi pot duce pe jucătorii mei să se pregătească la un nivel deosebit. Toate cheltuielile sunt în sarcina sponsorilor noștri. Vrem să jucăm patru meciuri amicale la Belek, deocamdată suntem în discuții cu mai multe echipe. Vor veni și niște jucători în probe, în Turcia, dintre care un nigerian și un marocan”.

ASFC Pucioasa este finanțată (în parte) de către Primăria Pucioasa, ce a preluat echipa la jumătatea anului 2018. Până la acel moment, echipa, ce activa tot în liga a III-a, a purtat denumirea de AS FC Aninoasa (n.r. Aninoasa fiind o comună tot din județul Dâmbovița). Bugetul asigurat, pentru 2018, de către Primăria Pucioasa, fiind, conform spuselor edilului șef al orașului, la momentul preluării, de 200.000 de lei. Un buget ce ar urma să crească substanțial în 2019, după ce va fi stabilit bugetul orașului, pe anul în curs.

Momentan, echipa AS FC Pucioasa se află pe locul șapte, în seria din liga a III-a unde activează, cu șanse minime de promovare. Spre exemplu, Chindia Târgoviște,formație ce are șanse de promovare în prima ligă, totodată echipă cu un buget de cel puțin patru ori mai mare decât cel al AS FC Pucioasa, nu și-a permis un cantonament în Turcia,în perioada de intersezon, din cauza costurilor ridicate.

Foto articol- facebook ASFC Pucioasa

Articolul precedentUn dâmbovițean va face cinci ani de carceră, pentru evaziune fiscală
Articolul următorCine are dreptate? Poliția sau CJ Dâmbovița. Șoferii nu știu dacă Transbucegi este închis sau deschis