Primarul orașului Pucioasa a anunțat că salariații administrației locale vor avea, de acum înainte, salariile micșorate cu 10%. Primăria nu mai are bani să susțină salariile celor aproximativ 100 de angajați și, în plus, vor urma și disponibilizări, anunță edilul șef al orașului. 

Încă din a doua jumătate a anului 2018 edilul șef al orașului, Constantin Ana(foto), anunțase că salariile angajaților administrației publice locale vor fi micșorate cu 10%, prin ordin al primarului. Asta după ce, în 2017, salariile fuseseră majorate cu 10%.

Astăzi, (22 ianuarie 2019), prin votul Consiliului Local Pucioasa, salariile anagajaților din administație au fost micșorate, după cum a anunțat, pe facebook, chiar edilul șef al orașului.

„Daca la sfarsitul anului 2017 am luat o decizie grea, aceea de a majora impozitele pentru persoanele fizice cu 10%, iata ca astazi a venit momentul sa iau o alta decizie dificila!

La propunerea mea, Consiliul Local Pucioasa a aprobat noua grila de salarizare pentru salariatii primariei Pucioasa.

Spun ca a fost o decizie dificila pentru ca, avand deja o proiectie a Bugetului de Venituri si Cheltuieli pe anul 2019 am fost nevoiti sa reducem salariile tuturor angajatilor cu 10%!!!

Am procedat cat se poate de legal, avand acceptul reprezentantilor celor doua sindicate din institutie, care au inteles demersul nostru generat in primul rand de cresterea vertiginoasa a cheltuielilor cu personalul dar si de nevoia de investitii la nivelul localitatii noastre!

In urmatoarea perioada voi demara procedurile de reorganizare si chiar restructurare a unor posturi, pornind de la nevoia de eficienta dar si de reducere la maxim a cheltuielilor institutiei!”

A scris Constantin Ana

În octombrie 2018, sindicatul din administrația publică locală Pucioasa anunțase că va ataca în instanța de contencios administrativ, o eventuală decizie a primarului de a micșora cu 10% nivelul salariilor, dar, din câte se pare, anunțul că vor urma și disponibilizări i-a determinat pe sindicaliști să nu mai recurgă la acest gest, cel puțin momentan.

În altă ordine de idei micșorarea nu are în vedere salariile „aleșilor”, primar, viceprimar, administrator public sau consilieri (indemnizații). Edilul șef al orașului Pucioasa, de exemplu, având, în septembrie 2018, o indemnizație lunară, pentru funcția de primar, de 11.400 de lei.

Articolul precedentUn autoturism s-a oprit din derapaj într-un stâlp de electricitate. Două persoane accidentate
Articolul următorRovana Plumb prezintă, la Bruxelles, prioritățile Președinției Române a Consiliului UE, în Comisia REGI a Parlamentului European