Este îngrijorare extremă în multe comunități dâmbovițene, după ce Direcția de Sănătate Publică (DSP) Dâmbovița a confirmat, pe parcursul zilei de 15 mai , existența de nici mai mult nici mai puțin decât 32 de cazuri de coronavirus, în rândul angajaților de la Arctic Găești. Îngrijorarea dâmbovițenilor pleacă de la faptul că nu mai puțin de 14 localități din Dâmbovița au cetățeni ce lucrează la Arctic și au fost deja confirmați cu coronavirus.

Conform unei statististici  cei 32 de muncitori de la Arctic ce au fost confirmați cu coronavirus, provind din 14 localitați dâmbovițene. Cei mai mulți, 11, sunt din orasul Găești, aducă locul unde se află fabrica de frigidere.

Imagine

La Uliești si la Petrești, lângă Găești, sunt confirmate câte 4 cazuri, 3 la Dragodana, 2 la Gura Foii si Hulubești. Câte un singur caz este înregistrat la lucrători ce provin din orașele Târgoviște și Moreni (municipiile din județul Dâmbovița), deasemenea la Ludești, Vișina, Mogoșani, Morteni, Șelaru și Răscăeți. DSP Dâmbovița a anunțat ca cei 32 de pacienți confirmati cu coronavirus,în data de 15  mai, sunt ca urmare a rezultatului provenit de la 100 de teste. În total în fabrică vor fi făcute aproximativ 400 de teste, la angajați, așa că este de asteptat ca numărul celor infectati să crească.

Pe de alta parte multe din administrațiile locale din Dâmbovița au reacționat deja și au făcut apel la calm din partea cetațenilor, ce au intrat în panică. Asta pentru că,în cele mai multe dintre cazuri, muncitorii de la Arctic ce au fost confirmați cu coronavirus sunt primii ceteăteni din localitațile respective ce au contractat boala, pâna acum.

Imagine

Reacții primari Dâmbovița

Primarul din Gura Foii (2 cazuri confirmate),Radu Nicolae Georgescu, a scris pe pagina de facebook:

„Din păcate am și vesti proaste sa va dau. Astăzi, până în acest moment, au fost confirmate 2 cazuri de COVID-19 in comuna noastră, ambii lucrători ai firmei Arctic din Găești. Ceea ce putem face este sa mărim prudența, sa evităm deplasările la maxim, sa respectam cu strictețe normele de igiena, și, nu in ultimul rand, sa ne rugăm Bunului Dumnezeu sa ne ajute sa trecem cu bine peste aceasta grea povara. Primăria Gura Foii va rămâne în stare de alerta pe toată perioada.”

Și primarul Municipiului Moreni ( 1 singura caz, provenind de la Arctic), primul din oraș, de la declanșarea pandemiei, a scris că:

„Din păcate, pot să vă confirm primul caz de infectare cu noul coronavirus în localitatea noastră. Vă rog să fiţi prudenţi, să respectaţi integral toate măsurile dispuse de autorităţi. Purtaţi masca de protecţie în spaţiile închise şi în zonele publice aglomerate. Vă asigur că vom continua toate acţiunile de prevenire şi combatere a infecţiei cu acest virus. Depinde şi de dumneavoastră să respectaţi măsurile de siguranţă şi protecţie! Nu numai sănătatea dumneavoastră, ci şi a celor din jur este importantă! „

Pe parcursul zilelor urmatoare, inclusiv astăzi,16 mai, sunt aștepate rezultatele la alte câteva sute de teste efectuate la angajați ai fabricii de la Găești. DSP Dâmbovița desfășoară anchete epidemiologice în mai multe localițăti unde au fost confirmate cazuri de coronavirus, ce provin din rândul muncitorilor de la Arctic Găești, pentru depisatrea eventualilor contacți ai celor infectați cu coronavirus.

Articolul precedentDeclarația pe propria răspundere pentru ieșirea din localitate s-a schimbat iar – DESCARCĂ MODELUL
Articolul următorInfecție cu coronavirus și în cea mai mare biserică din Dâmbovița. Un diacon de la catedrala eparhială din Târgoviște confirmat pozitiv