În cursul lunii mai 2019 inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Dâmbovița au efectuate 126 de controale prin care s-a urmărit verificarea respectării legislației muncii în domeniile relațiilor de muncă, respectiv securității şi sănătății în muncă.
În domeniul relațiilor de muncă au fost efectuate 126 controale în urma cărora 17 angajatori au fost sancționați cu avertismente și amenzi contravenționale în valoare de 244.000 lei pentru următoarele neconformități: munca nedeclarată, lipsa evidenței orelor prestate de salariați, nerespectarea termenelor de transmitere a Registrului de evidență a salariaților (Revisal) la inspectoratul teritorial de muncă, negarantarea în plată a salariului minim brut pe țară.
„În ceea ce privește munca nedeclarată, au fost identificate 14 persoane prestând activitate fără documente legale de angajare în activități de: alimentație publică, panificație, construcții. Activitatea privind securitatea şi sănătatea în muncă a avut ca rezultate: 86 controale efectuate, 144 neconformități constatate pentru care au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate, 73 angajatori sancționați, 146 sancțiuni contravenționale”, se arată într-un comunicat al ITM Dâmbovița.
Articolul precedentBiciclist rănit, după ce s-a dezechilibrat și a căzut în șanț
Articolul următor473 locuri de muncă vacante în Spaţiul Economic European