Peste 600 de polițiști, jandarmi și pompieri sunt angrenați duminică, 26 mai, în desfășurarea alegerilor membrilor din România în Parlamentul European și a referendumului național. Structurile MAI au luat toate măsurile, potrivit competenței, pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică.
Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, alături de reprezentanții celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul de Jandarmi Județean Dâmbovița, Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Basarab I”  Dâmbovița, Gruparea de Jandarmi Mobilă Ploiești, precum și alte structuri județene ale M.A.I.), se vor afla în misiuni, pentru  asigurarea măsurilor de protecţie, ordine și siguranță publică, la secțiile de votare, precum și în locurile de depozitare a buletinelor de vot.
225 de polițiști, alături de 148 de jandarmi și alte structuri, vor asigura măsuri de ordine și liniște publică, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale. De asemenea, 228 de pompieri asigură desfășurarea în bune condiții a alegerilor membrilor din România în Parlamentul European și a referendumului național.
„Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, poliţiştii angrenați în paza și protecția secţiilor de votare vor fi sprijiniţi, la solicitare, de patrulele aflate în dispozitivul curent de intervenţie la evenimentele semnalate, care îşi vor desfăşura activitatea în zonă. Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, vor fi asigurate rezerve și echipe operative, pregătite să intervină. Astfel, 216 polițiștii vor fi constituiți în echipe operative, alături de luptători pentru acțiuni speciale și echipe operative de specialiști. Până la repartizarea buletinelor de vot şi a celorlalte  materiale necesare votării la secțiile de votare, 100 de polițiști și efective de jandarmi vor fi în misiuni de protecție, atât a transportului buletinelor de vot, cât și a locurilorunde acestea vor fi depozitate”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmbovița.
În ziua procesului electoral, Inspectoratul Județean de Jandarmi Dâmbovița va avea în responsabilitate 181 de secții de votare dispuse în 122 de locații, unde, vor fi prezenți peste 230 de jandarmi. Pentru un plus de siguranță, vor fi constituite și rezerve de intervenție, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situația o va impune.
Jandarmii vor asigura desfășurarea în condiții de siguranță a activității în cadrul Biroului Electoral Județean, având și atribuții de protecție a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare.
Articolul precedentOrdin de protecție provizoriu, emis pe numele unui bărbat din Titu
Articolul următorFemeie cercetată pentru nerespectarea regimului armelor și al munițiilor