Aproape 800.000 de lei este prejudiciul calculat de polițiștii dâmbovițeni, în cazul unui administrator de societate comercială, din Potlogi, județul Dâmbovița, acuzat de evaziune fiscală. Administratorul a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Prejudiciul impresionant, în cazul administratorului societății comerciale din Potlogi, a fost calculat pentru perioada 2014-2016.

„La data de 7 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, au documentat activitatea infracțională a unui bărbat, administrator al unei societăți cu sediul social în Potlogi.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că în perioada 12 decembrie 2014-30 septembrie 2016, bănuitul nu ar fi înregistrat în contabilitatea societății prestările de servicii efectuate către 3 agenți economici.

Totodată, acesta ar fi înregistrat în contabilitate achiziții fictive de la 12 societăți comerciale, pentru a diminua baza impozabilă.

Prejudiciul cauzat este estimat la 771.963 de lei.

Ieri, 7 februarie, la propunerea polițiștilor specializați în investigarea criminalității economice, Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița a dispus față de cel în cauză măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, în sarcina sa fiind reținute fapte de evaziune fiscală.”

Transmite, printr-un comunicat de presă, IPJ Dâmbovița.

Articolul precedentFostul ministru de finanțe,Ioana Petrescu, critică Bugetul pe anul în curs, la Târgoviște
Articolul următorDezastruos! CSM Târgoviște suferă o corecție drastică, pe teren propriu, 52-70,cu ICIM Arad