Un  „exerciţiu pentru testarea planului de urgență externă”, al ISU Dâmbovița, a avut loc la Conțești. La acțiunea la care s-a testat planul de urgență externă în caz de accidente majore, în care sunt implicate substanțe periculoase, au participat zeci de pompieri de la ISU, din Dâmbovița, Teleorman și zona București-Ilfov.

Acțiunea a avut loc miercuri 27 martie, începând cu ora 10.00, în localitatea Conțești, din județul Dâmbovița. Exercițiul a presupus mai multe scenarii:

Situaţia operativă specială nr. 1

La ora 10:00, ISUJ Dâmboviţa este anunţat prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 despre faptul că la un operator economic din localitatea Conțești s-a produs un accident major, constând într-o explozie la rezervoarele de GPL, fiind urmată de un incendiu. Totodată, în urma exploziei au rezultat 3 victime din rândul personalului angajat care își desfășura activitatea în zona deflagrației.

Situaţia operativă specială nr. 2

La ora 10:05, conducătorii auto ce se deplasau pe DN 71, au anunțat prin 112 că în afara amplasamentului stației de îmbuteliere GPL Conțești, este răsturnat un microbuz cu 12 persoane, posibil încarcerate.

Situaţia operativă specială nr. 3

La ora 10:08, ISUJ Dâmboviţa este anunţat prin 112 că pe terenurile limitrofe stației de îmbuteliere sunt mai mulți cetățeni agitați, în atac de panică. În urma exploziei, mai multe persoane din localitatea Bălteni au fost rănite, iar cca.10 persoane necesită a fi evacuate.

La acțiune au participat:

I.S.U. „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa:

  • Grupa Operativă cu 1 APIC (autoturism muncă operativă) – 4 ofițeri și 1 subofițer;
  • Detaşamentul Târgoviște cu 1 ASAS și 1 APIC – 1 ofițer și 6 subofițeri;
  • Detaşamentul Titu cu 1 APIC, 2 ASAS și 1 ambulanță SMURD –1 ofițer și 14 subofițeri;
  • Garda de intervenție Răcari cu 2 ASAS – 10 subofițeri;

Forțe venite în sprijin:

– Punctul de comandă mobil de la ISU Teleorman;

– Autospeciala transport persoane și victime multiple de la ISU București-Ilfov

Conform informării venite de la ISU Dâmbovița.

Articolul precedentCercetați de polițiști, după ce un minor, de 17 ani, a fost depistat conducând fără permis
Articolul următorTânăr de doar 18 ani, din Târgoviște, identificat cu droguri de risc asupra sa